Figo csirke recept

Hozzávalók:
- 12 db csirkecomb
- 1 nagyobb tk őrölt chili paprika
- 2 dl olaj
- 5 nagyobb gerezd fokhagyma
- csipetnyi só
- majoránna
- fekete bors
- bazsalikom
- 2 dl sör
Mártáshoz:
- 10 dkg vaj
- 2 ek citromlé
Elkészítése:
A combokat megtisztítjuk, majd félretesszük. Egy edénybe beleöntünk 1 dl olajat, hozzáadjuk a chilit, zúzott fokhagymát, sót, majorannát, borsot és a bazsalikomot, majd alaposan összekeverjük, akár botmixerrel is, majd hozzáadjuk a maradék 1 dl olajat. Hagyjuk 2 órát állni, majd belefogatjuk a combokat és 2 óráig pácoljuk benne. (Néha forgassunk rajta.) Egy tepsibe tesszük a combokat, leöntjük a páclével, majd a sörrel és alufóliával letakarva ropogósra sütjük. Amikor a combok elkészültek akkor a vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a citromlevet és a húsra locsoljuk. Ez után már lehet is tálalni.
Tipp:
A fűszereket ízlés szerint adagoljuk én jó fűszeresen szoktam !
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »