Erdei gombás csirke gnoccival recept

Hozzávalók:
- 20 dkg gomba (erdei gombakeverék)
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- 1 közepes paradicsom
- 1 kk kakukkfű
- 1 kávéskanál só
- 1 kk bors (frissen őrölt)
- 1 dl fehérbor (száraz)
- 3 ek napraforgó olaj
- 60 dkg csirkemell filé
Elkészítése: elkészítés
Egy serpenyőben forrósítunk olajat és a felkockázott hagymát és zúzott fokhagymát lepirítjuk rajta. Fűszerpaprikával megszórjuk és a szeletelt paradicsomot is hozzáadjuk. Sózzuk, borsozzuk. A borral felöntjük.
A húst megmossuk és csíkokra vágjuk. A paprikás-hagymás raguhoz adjuk, majd zsírjára sütjük lassú tűzön.
A gombát leöblítjük, ha mélyhűtött, akkor is. A raguhoz adjuk és átkeverjük, majd a kakukkfűvel ízesítjük.
Ahogy a gomba megpuhult, már tálalhatjuk is készen vásárolt és sós vízben kifőtt gnocchival.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »