Erdei gombás csirke gnoccival recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
- 20 dkg gomba (erdei gombakeverék)
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- 1 közepes paradicsom
- 1 kk kakukkfű
- 1 kávéskanál só
- 1 kk bors (frissen őrölt)
- 1 dl fehérbor (száraz)
- 3 ek napraforgó olaj
- 60 dkg csirkemell filé
Elkészítése: elkészítés
Egy serpenyőben forrósítunk olajat és a felkockázott hagymát és zúzott fokhagymát lepirítjuk rajta. Fűszerpaprikával megszórjuk és a szeletelt paradicsomot is hozzáadjuk. Sózzuk, borsozzuk. A borral felöntjük.
A húst megmossuk és csíkokra vágjuk. A paprikás-hagymás raguhoz adjuk, majd zsírjára sütjük lassú tűzön.
A gombát leöblítjük, ha mélyhűtött, akkor is. A raguhoz adjuk és átkeverjük, majd a kakukkfűvel ízesítjük.
Ahogy a gomba megpuhult, már tálalhatjuk is készen vásárolt és sós vízben kifőtt gnocchival.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.