Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Erdei gombás csirke gnoccival recept

Erdei gombás csirke gnoccival
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 20 dkg gomba (erdei gombakeverék)
    • 1 közepes fej vöröshagyma
    • 1 gerezd fokhagyma
    • 1 teáskanál fűszerpaprika
    • 1 közepes paradicsom
    • 1 kk kakukkfű
    • 1 kávéskanál só
    • 1 kk bors (frissen őrölt)
    • 1 dl fehérbor (száraz)
    • 3 ek napraforgó olaj
    • 60 dkg csirkemell filé

    Elkészítése: elkészítés

    Egy serpenyőben forrósítunk olajat és a felkockázott hagymát és zúzott fokhagymát lepirítjuk rajta. Fűszerpaprikával megszórjuk és a szeletelt paradicsomot is hozzáadjuk. Sózzuk, borsozzuk. A borral felöntjük.

    A húst megmossuk és csíkokra vágjuk. A paprikás-hagymás raguhoz adjuk, majd zsírjára sütjük lassú tűzön.

    A gombát leöblítjük, ha mélyhűtött, akkor is. A raguhoz adjuk és átkeverjük, majd a kakukkfűvel ízesítjük.

    Ahogy a gomba megpuhult, már tálalhatjuk is készen vásárolt és sós vízben kifőtt gnocchival.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá