Erdei gombás csirke gnoccival

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 20 dkg gomba (erdei gombakeverék)
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 1 közepes paradicsom
  • 1 kk kakukkfű
  • 1 kávéskanál só
  • 1 kk bors (frissen őrölt)
  • 1 dl fehérbor (száraz)
  • 3 ek napraforgó olaj
  • 60 dkg csirkemell filé

Elkészítése: elkészítés

Egy serpenyőben forrósítunk olajat és a felkockázott hagymát és zúzott fokhagymát lepirítjuk rajta. Fűszerpaprikával megszórjuk és a szeletelt paradicsomot is hozzáadjuk. Sózzuk, borsozzuk. A borral felöntjük.

A húst megmossuk és csíkokra vágjuk. A paprikás-hagymás raguhoz adjuk, majd zsírjára sütjük lassú tűzön.

A gombát leöblítjük, ha mélyhűtött, akkor is. A raguhoz adjuk és átkeverjük, majd a kakukkfűvel ízesítjük.

Ahogy a gomba megpuhult, már tálalhatjuk is készen vásárolt és sós vízben kifőtt gnocchival.