Egyben sült kacsa recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 db pecsenye kacsa
- só
- majoránna
- 2 ek méz
- 2 dl húsleves vagy alap lé
- 2 fej vöröshagyma
- 1 kis fej fokhagyma
Elkészítése:
A hagymákat megtisztítjuk. A vöröshagymát negyedekbe vágjuk. A kacsát megtisztítjuk,alaposan megmossuk. Kívül belül megsózzuk. A belsejét fűszerezzük majoránnával és borssal.

A kacsát tepsibe tesszük,mellé rakjuk a vöröshagymákat és a fokhagyma gerezdeket. Alá öntjük a húslevest és a mézet. A tepsit lefóliázzuk és előmelegített sütőbe tesszük egy-másfél órára.

Levesszük a fóliát és sűrűn locsolgatva szép pirosra sütjük. Snidlinges burgonyapürét készítettem mellé.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »

