Édes-fűszeres csirkeszárnyak sárgabarack csatnival recept
Hozzávalók:
A sárgabarackos csatnihoz:
- 20 dkg sárgabarack
- 2 ek barna cukor
- 1 db vöröshagyma
- 1 tk chili pasta (vagy 1 db chili paprika )
- 1 ek gyömbérszirup (vagy 2 cm-es gyömbér)
- 1 ek balzsamecet
- 1 tk worchester szósz
- csipet só
- 1-2 tk curry
- 2 ek olívaolaj
Hozzávalók a csirkeszárnyak sütéséhez:
- 16 db csirkeszárny
- sárgabarack csatni (ez előzőleg leírt mennyiség)
- 1,5 dl fehérbor
- só
Elkészítése:
A csatni elkészítése:
A sárgabarackot magozzuk ki, a vöröshagymát vágjuk fel apróra. (ha friss gyömbért használunk akkor reszeljük le)
Egy serpenyőbe hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, szórjuk meg egy csipet sóval, és kezdjük el párolni.
Amikor már kezd üveges lenni, adjuk hozzá a barna cukrot, és pároljuk addig még a cukor kicsit megkaramellizálódik, és a hagyma pedig üveges lesz.
Ezután adjuk hozzá a kimagozott sárgabarackot, majd ízlés szerint fűszerezzük. Forraljuk fel, majd vegyük a lángot kisebbre, és kevergetve főzzük 20-25 percig, hogy kellően besűrűsödjön, és pépes legyen.
Főzés közben többször kóstoljuk meg, és ha szükséges ízesítsünk utána. (ezt a csatnit a felhasználás előtt több nappal elkészíthetjük, majd a hűtőszekrényben tároljuk felhasználásig)
A csirkeszárnyak elkészítése:
A csirkeszárnyakat ízlés szerint sózzuk be, és hagyjuk egy kicsit állni. Ezután mindegyiket alaposan forgassuk bele a sárgabarack csatniba.
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd helyezzük egymásmellé a bepácolt csirkeszárnyakat és hagyjuk kb. egy óra hosszáig állni, hogy az ízek jól átjárják.
Ezután öntsük alá a bort, majd fedjük le a tepsit alufóliával.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, és közepes hőmérsékleten pároljuk 35-40 perc alatt puhára. Ezután vegyük le a fóliát, majd tegyük vissza a sütőbe. Vegyük magasabbra a hőfokot, és süssük a szárnyak mindkét oldalát szép pirosra, ragacsosra.
Tálaláskor ízlés szerinti köretet kínáljunk hozzá. Én krumplipürével tálaltam, és nagyon jól illett az édes-fűszeres-pikáns csirkeszárnyakhoz.
A Édes-fűszeres csirkeszárnyak sárgabarack csatnival kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 12 g
Szénhidrát: 4 g
Zsír: 12 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »

