Édes-fűszeres csirkeszárnyak sárgabarack csatnival recept

Hozzávalók:
A sárgabarackos csatnihoz:
- 20 dkg sárgabarack
- 2 ek barna cukor
- 1 db vöröshagyma
- 1 tk chili pasta (vagy 1 db chili paprika )
- 1 ek gyömbérszirup (vagy 2 cm-es gyömbér)
- 1 ek balzsamecet
- 1 tk worchester szósz
- csipet só
- 1-2 tk curry
- 2 ek olívaolaj
Hozzávalók a csirkeszárnyak sütéséhez:
- 16 db csirkeszárny
- sárgabarack csatni (ez előzőleg leírt mennyiség)
- 1,5 dl fehérbor
- só
Elkészítése:
A csatni elkészítése:
A sárgabarackot magozzuk ki, a vöröshagymát vágjuk fel apróra. (ha friss gyömbért használunk akkor reszeljük le)
Egy serpenyőbe hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, szórjuk meg egy csipet sóval, és kezdjük el párolni.
Amikor már kezd üveges lenni, adjuk hozzá a barna cukrot, és pároljuk addig még a cukor kicsit megkaramellizálódik, és a hagyma pedig üveges lesz.
Ezután adjuk hozzá a kimagozott sárgabarackot, majd ízlés szerint fűszerezzük. Forraljuk fel, majd vegyük a lángot kisebbre, és kevergetve főzzük 20-25 percig, hogy kellően besűrűsödjön, és pépes legyen.
Főzés közben többször kóstoljuk meg, és ha szükséges ízesítsünk utána. (ezt a csatnit a felhasználás előtt több nappal elkészíthetjük, majd a hűtőszekrényben tároljuk felhasználásig)
A csirkeszárnyak elkészítése:
A csirkeszárnyakat ízlés szerint sózzuk be, és hagyjuk egy kicsit állni. Ezután mindegyiket alaposan forgassuk bele a sárgabarack csatniba.
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd helyezzük egymásmellé a bepácolt csirkeszárnyakat és hagyjuk kb. egy óra hosszáig állni, hogy az ízek jól átjárják.
Ezután öntsük alá a bort, majd fedjük le a tepsit alufóliával.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, és közepes hőmérsékleten pároljuk 35-40 perc alatt puhára. Ezután vegyük le a fóliát, majd tegyük vissza a sütőbe. Vegyük magasabbra a hőfokot, és süssük a szárnyak mindkét oldalát szép pirosra, ragacsosra.
Tálaláskor ízlés szerinti köretet kínáljunk hozzá. Én krumplipürével tálaltam, és nagyon jól illett az édes-fűszeres-pikáns csirkeszárnyakhoz.
A Édes-fűszeres csirkeszárnyak sárgabarack csatnival kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 12 g
Szénhidrát: 4 g
Zsír: 12 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »
Imádjuk a cukkinit! Íme 10 ellenállhatatlan recept
Ha van egy jó cukkinid, már csak a recept kell hozzá! Ezek a változatos, fi
Tovább olvasom »
Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »