Diós bundában sült csirkeszelet recept

Hozzávalók:
- 8 szelet csirkemellfilé
- 1-1 csipet só
- 1 csésze liszt
- 2 nagyobb
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 csésze zsemlemorzsa
- 1 csésze darált dió
- 5 dl olaj
Elkészítése:
A húst megmossuk, és a vizet leitatjuk róla. Besózzuk a szeleteket.
A sós hússzeleteket először lisztbe forgatjuk, majd enyhén sós, felvert tojásba, végül darált dióval elkevert zsemlemorzsába.
Forró olajban mindkét oldalát szép pirosra sütjük, majd papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.
Tipp:
Az ünnepi süteményezésből maradt meg egy kevés darált dió. A kis tálkában csak raktam egyik helyről a másikra a szekrényben. Úgy gondoltam, itt az ideje felhasználni és belecsempésztem egy kis panírba, amitől a csirkének igazán különleges íze lett. Egy kis friss, majonézes saláta készült hozzá köretként. Némi jégsaláta levél apróra tépkedve, egy nagy sárgarépa lereszelve és az elmaradhatatlan lila hagyma csíkokra vágva. Ezt forgattam össze egy kevés tejföl és majonéz keverékébe, amit egy csipet sóval és borssal ízesítettem.
Legközelebb egy kevés sajtot is fogok rá reszelni, mert a dióhoz az szerintem jól illik.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »