Diós bundában sült csirkeszelet recept
Hozzávalók:
- 8 szelet csirkemellfilé
- 1-1 csipet só
- 1 csésze liszt
- 2 nagyobb
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 csésze zsemlemorzsa
- 1 csésze darált dió
- 5 dl olaj
Elkészítése:
A húst megmossuk, és a vizet leitatjuk róla. Besózzuk a szeleteket.
A sós hússzeleteket először lisztbe forgatjuk, majd enyhén sós, felvert tojásba, végül darált dióval elkevert zsemlemorzsába.
Forró olajban mindkét oldalát szép pirosra sütjük, majd papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.
Tipp:
Az ünnepi süteményezésből maradt meg egy kevés darált dió. A kis tálkában csak raktam egyik helyről a másikra a szekrényben. Úgy gondoltam, itt az ideje felhasználni és belecsempésztem egy kis panírba, amitől a csirkének igazán különleges íze lett. Egy kis friss, majonézes saláta készült hozzá köretként. Némi jégsaláta levél apróra tépkedve, egy nagy sárgarépa lereszelve és az elmaradhatatlan lila hagyma csíkokra vágva. Ezt forgattam össze egy kevés tejföl és majonéz keverékébe, amit egy csipet sóval és borssal ízesítettem.
Legközelebb egy kevés sajtot is fogok rá reszelni, mert a dióhoz az szerintem jól illik.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »

