Diós bundában sült csirkeszelet

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 8 szelet csirkemellfilé
  • 1-1 csipet só
  • 1 csésze liszt
  • 2 nagyobb tojás
  • 1 csésze zsemlemorzsa
  • 1 csésze darált dió
  • 5 dl olaj

Elkészítése:

A húst megmossuk, és a vizet leitatjuk róla. Besózzuk a szeleteket.

A sós hússzeleteket először lisztbe forgatjuk, majd enyhén sós, felvert tojásba, végül darált dióval elkevert zsemlemorzsába.

Forró olajban mindkét oldalát szép pirosra sütjük, majd papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.

Tipp:

Az ünnepi süteményezésből maradt meg egy kevés darált dió. A kis tálkában csak raktam egyik helyről a másikra a szekrényben. Úgy gondoltam, itt az ideje felhasználni és belecsempésztem egy kis panírba, amitől a csirkének igazán különleges íze lett. Egy kis friss, majonézes saláta készült hozzá köretként. Némi jégsaláta levél apróra tépkedve, egy nagy sárgarépa lereszelve és az elmaradhatatlan lila hagyma csíkokra vágva. Ezt forgattam össze egy kevés tejföl és majonéz keverékébe, amit egy csipet sóval és borssal ízesítettem.
Legközelebb egy kevés sajtot is fogok rá reszelni, mert a dióhoz az szerintem jól illik.