Currys ragu óriástócsniba töltve recept

Hozzávalók:
Raguhoz:
- 50 dkg csirkemell
- 1 közepes fej hagyma
- 1 ek curry
- só
- bors
- 200 ml főzőtejszín
- olaj
Tócsnihoz:
- 80 dkg krumpli
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg liszt
- só
- bors
- 1 gerezd fokhagyma
- kevés olaj a sütéshez
Elkészítése:
Ragu:
A felkockázott hagymát olajon üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a felkockázott csirkemellet, megsózzuk, megborsozzuk, majd amikor kifehéredett a hús, hozzáadjuk a curryport. Ha a hús teljesen megpirult, hozzáöntjük a tejszín és kavargatás mellett besűrítjük.
Tócsni:
A krumplit nagy lyukú reszelőn lereszeljük, hozzáadjuk a két tojást, ízlés szerint sót, borsot, a zúzott fokhagymát, majd a lisztet. Jól elkeverjük a hozzávalókat, ha szükséges kis lisztet adhatunk még hozzá, hogy egy nem túl sűrű masszát kapjunk.
A sütéshez kevés olajat használjunk, hogy ne tocsogjon benne. Forrósítsunk fel egy teflon serpenyőt, öntsünk bele kb 1 evőkanál olajat, és egy összehajtogatott papírtörlőkendővel kenjük szét. Ezután rakjunk bele és terítsünk szét annyi masszát, hogy kb fél centi vastag legyen. Nem kell megijedni, nem fog leragadni a tócsni. Közepes lángon egyszer megfordítva aranybarnára sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »