Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Currys ragu óriástócsniba töltve recept

Currys ragu óriástócsniba töltve
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:
    Raguhoz:

    • 50 dkg csirkemell
    • 1 közepes fej hagyma
    • 1 ek curry
    • bors
    • 200 ml főzőtejszín
    • olaj

    Tócsnihoz:

    • 80 dkg krumpli
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg liszt
    • bors
    • 1 gerezd fokhagyma
    • kevés olaj a sütéshez

    Elkészítése:
    Ragu:
    A felkockázott hagymát olajon üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a felkockázott csirkemellet, megsózzuk, megborsozzuk, majd amikor kifehéredett a hús, hozzáadjuk a curryport. Ha a hús teljesen megpirult, hozzáöntjük a tejszín és kavargatás mellett besűrítjük.

    Tócsni:
    A krumplit nagy lyukú reszelőn lereszeljük, hozzáadjuk a két tojást, ízlés szerint sót, borsot, a zúzott fokhagymát, majd a lisztet. Jól elkeverjük a hozzávalókat, ha szükséges kis lisztet adhatunk még hozzá, hogy egy nem túl sűrű masszát kapjunk.
    A sütéshez kevés olajat használjunk, hogy ne tocsogjon benne. Forrósítsunk fel egy teflon serpenyőt, öntsünk bele kb 1 evőkanál olajat, és egy összehajtogatott papírtörlőkendővel kenjük szét. Ezután rakjunk bele és terítsünk szét annyi masszát, hogy kb fél centi vastag legyen. Nem kell megijedni, nem fog leragadni a tócsni. Közepes lángon egyszer megfordítva aranybarnára sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá