Currys ragu óriástócsniba töltve

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:
Raguhoz:

  • 50 dkg csirkemell
  • 1 közepes fej hagyma
  • 1 ek curry
  • bors
  • 200 ml főzőtejszín
  • olaj

Tócsnihoz:

  • 80 dkg krumpli
  • 2 tojás
  • 10 dkg liszt
  • bors
  • 1 gerezd fokhagyma
  • kevés olaj a sütéshez

Elkészítése:
Ragu:
A felkockázott hagymát olajon üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a felkockázott csirkemellet, megsózzuk, megborsozzuk, majd amikor kifehéredett a hús, hozzáadjuk a curryport. Ha a hús teljesen megpirult, hozzáöntjük a tejszín és kavargatás mellett besűrítjük.

Tócsni:
A krumplit nagy lyukú reszelőn lereszeljük, hozzáadjuk a két tojást, ízlés szerint sót, borsot, a zúzott fokhagymát, majd a lisztet. Jól elkeverjük a hozzávalókat, ha szükséges kis lisztet adhatunk még hozzá, hogy egy nem túl sűrű masszát kapjunk.
A sütéshez kevés olajat használjunk, hogy ne tocsogjon benne. Forrósítsunk fel egy teflon serpenyőt, öntsünk bele kb 1 evőkanál olajat, és egy összehajtogatott papírtörlőkendővel kenjük szét. Ezután rakjunk bele és terítsünk szét annyi masszát, hogy kb fél centi vastag legyen. Nem kell megijedni, nem fog leragadni a tócsni. Közepes lángon egyszer megfordítva aranybarnára sütjük.