Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Cukkinivel sült csirkecombok nyáriasan recept

Cukkinivel sült csirkecombok nyáriasan
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 2 szép és nagy egész csirkecomb
    • 0,5 kg apróbb újburgonya
    • 35 dkg cukkini
    • 1 fej fokhagyma
    • 2 közepes fej vöröshagyma
    • 0,5 dl étolaj
    • 1 tk szárnyas fűszerkeverék
    • 1 tk majoránna
    • 1 kk őrölt bors

    Elkészítése:

    A csirkecombokat megpucoljuk, megmossuk, kettévágjuk.

    A burgonyát alaposan megmossuk, a nagyobbakat kettévágjuk.

    A cukkinit megmossuk, (nem kell meghámozni) és ujjnyira felkarikázzuk.

    A fokhagymát megpucoljuk, átmossuk, a vöröshagymát meghámozzuk, átmossuk, négybe vágjuk.

    Mindent egy nagy, jól zárható műanyag tálba teszünk, rászórjuk a fűszereket, az olajjal meglocsoljuk, majd összekeverjük az egészet. Ha ezzel megvagyunk, lefedjük, és mehet a hűtőbe 1-2 órára.

    Elkészítés:

    Mindent tegyünk sütőzacskóba, igazítsuk el kicsit a hozzávalókat, és süssük 200 fokon 1,5 órát. Ha ez az idő letelt, vágjuk ki a zacskót, hogy a gőz távozzon, és pirítsuk tovább az ételt ropogósra. Ez +15-20 perc.

    Ha kész, szedjük ki a csirkedarabokat egy külön tálra, majd a vele sült köretet is tegyük mellé.
    (A szaftból lehet készíteni egy jó mártást…)

    Jó étvágyat kívánok!

    Tipp:

    Az előkészületek, érlelés akár 1-2 nappal a sütés előtt is megtörténhet, sokkal finomabb az étel, minél többet érlelődik a fűszeres pácban.
    Jól lezárt sütőzacskóban is lehet érlelni a hozzávalókat!

    A cukkinivel sült csirkecombok nyáriasan kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 100 kcal
    Fehérje: 7 g
    Szénhidrát: 8 g
    Zsír: 5 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá