Cukkinivel sült csirkecombok nyáriasan recept
Hozzávalók:
- 2 szép és nagy egész csirkecomb
- 0,5 kg apróbb újburgonya
- 35 dkg cukkini
- 1 fej fokhagyma
- 2 közepes fej vöröshagyma
- 0,5 dl étolaj
- 1 tk szárnyas fűszerkeverék
- 1 tk majoránna
- 1 kk őrölt bors
- só
Elkészítése:
A csirkecombokat megpucoljuk, megmossuk, kettévágjuk.
A burgonyát alaposan megmossuk, a nagyobbakat kettévágjuk.
A cukkinit megmossuk, (nem kell meghámozni) és ujjnyira felkarikázzuk.
A fokhagymát megpucoljuk, átmossuk, a vöröshagymát meghámozzuk, átmossuk, négybe vágjuk.
Mindent egy nagy, jól zárható műanyag tálba teszünk, rászórjuk a fűszereket, az olajjal meglocsoljuk, majd összekeverjük az egészet. Ha ezzel megvagyunk, lefedjük, és mehet a hűtőbe 1-2 órára.
Elkészítés:
Mindent tegyünk sütőzacskóba, igazítsuk el kicsit a hozzávalókat, és süssük 200 fokon 1,5 órát. Ha ez az idő letelt, vágjuk ki a zacskót, hogy a gőz távozzon, és pirítsuk tovább az ételt ropogósra. Ez +15-20 perc.
Ha kész, szedjük ki a csirkedarabokat egy külön tálra, majd a vele sült köretet is tegyük mellé.
(A szaftból lehet készíteni egy jó mártást…)
Jó étvágyat kívánok!
Tipp:
Az előkészületek, érlelés akár 1-2 nappal a sütés előtt is megtörténhet, sokkal finomabb az étel, minél többet érlelődik a fűszeres pácban.
Jól lezárt sütőzacskóban is lehet érlelni a hozzávalókat!
A cukkinivel sült csirkecombok nyáriasan kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 7 g
Szénhidrát: 8 g
Zsír: 5 g