Cukkinivel sült csirkecombok nyáriasan

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 2 szép és nagy egész csirkecomb
  • 0,5 kg apróbb újburgonya
  • 35 dkg cukkini
  • 1 fej fokhagyma
  • 2 közepes fej vöröshagyma
  • 0,5 dl étolaj
  • 1 tk szárnyas fűszerkeverék
  • 1 tk majoránna
  • 1 kk őrölt bors

Elkészítése:

A csirkecombokat megpucoljuk, megmossuk, kettévágjuk.

A burgonyát alaposan megmossuk, a nagyobbakat kettévágjuk.

A cukkinit megmossuk, (nem kell meghámozni) és ujjnyira felkarikázzuk.

A fokhagymát megpucoljuk, átmossuk, a vöröshagymát meghámozzuk, átmossuk, négybe vágjuk.

Mindent egy nagy, jól zárható műanyag tálba teszünk, rászórjuk a fűszereket, az olajjal meglocsoljuk, majd összekeverjük az egészet. Ha ezzel megvagyunk, lefedjük, és mehet a hűtőbe 1-2 órára.

Elkészítés:

Mindent tegyünk sütőzacskóba, igazítsuk el kicsit a hozzávalókat, és süssük 200 fokon 1,5 órát. Ha ez az idő letelt, vágjuk ki a zacskót, hogy a gőz távozzon, és pirítsuk tovább az ételt ropogósra. Ez +15-20 perc.

Ha kész, szedjük ki a csirkedarabokat egy külön tálra, majd a vele sült köretet is tegyük mellé.
(A szaftból lehet készíteni egy jó mártást…)

Jó étvágyat kívánok!

Tipp:

Az előkészületek, érlelés akár 1-2 nappal a sütés előtt is megtörténhet, sokkal finomabb az étel, minél többet érlelődik a fűszeres pácban.
Jól lezárt sütőzacskóban is lehet érlelni a hozzávalókat!