Hozzávalók:
Elkészítése:
A csirkecombokat megpucoljuk, megmossuk, kettévágjuk.
A burgonyát alaposan megmossuk, a nagyobbakat kettévágjuk.
A cukkinit megmossuk, (nem kell meghámozni) és ujjnyira felkarikázzuk.
A fokhagymát megpucoljuk, átmossuk, a vöröshagymát meghámozzuk, átmossuk, négybe vágjuk.
Mindent egy nagy, jól zárható műanyag tálba teszünk, rászórjuk a fűszereket, az olajjal meglocsoljuk, majd összekeverjük az egészet. Ha ezzel megvagyunk, lefedjük, és mehet a hűtőbe 1-2 órára.
Mindent tegyünk sütőzacskóba, igazítsuk el kicsit a hozzávalókat, és süssük 200 fokon 1,5 órát. Ha ez az idő letelt, vágjuk ki a zacskót, hogy a gőz távozzon, és pirítsuk tovább az ételt ropogósra. Ez +15-20 perc.
Ha kész, szedjük ki a csirkedarabokat egy külön tálra, majd a vele sült köretet is tegyük mellé.
(A szaftból lehet készíteni egy jó mártást…)
Jó étvágyat kívánok!
Az előkészületek, érlelés akár 1-2 nappal a sütés előtt is megtörténhet, sokkal finomabb az étel, minél többet érlelődik a fűszeres pácban.
Jól lezárt sütőzacskóban is lehet érlelni a hozzávalókat!