Cukkinis csirkepaprikás recept
Hozzávalók:
- 1 kg csirkemell filé
- 3-4 ek olaj
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1 kk őrölt pirospaprika
- 1 csapott kk só
- 0,5 kk őrölt bors
- 1 ek házi darált paprika
- 1 közepes paradicsom
- 1 kisebb cukkini fele
Elkészítése:
A megtisztított csirkét felkockázzuk és hagyjuk kicsit lecsöpögni. A zöldségeket megtisztítjuk, a vöröshagymát kockára vágjuk. Az olajon üvegesre pároljuk, majd a húst fehéredésig pirítjuk rajta.
Meghintjük a sóval, borssal, pirospaprikával, hozzáadjuk a darált paprikát, az apróra vágott paradicsomot.
Kevéske vízzel felöntjük, majd fedő alatt addig főzzük, míg a csirke meg nem puhul.
A cukkinit egész apróra kockázzuk, és ha már puha a hús és elfőtt róla a víz, akkor hozzáadjuk és pár percig együtt pirítjuk.
Melegen, kifőtt tésztával kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »


