Csirkezúza pörkölt recept

Hozzávalók:
- 60 dkg csirkezúza
- 1 ek zsír
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 kávéskanál pirospaprika
- 1 tk borsikafű
- 1 kávéskanál majoranna
- 1 dl vörösbor
- 5 dkg bacon
- 1 paradicsom
- 1 paprika
- ízlés szerint só
- ízlés szerint őrölt bors
Elkészítése:
A zúzát megtisztítom, feldarabolom.
A zsíron megpirítom a felaprított bacon szalonnát, majd megdinsztelem rajta a felkockázott vöröshagymát, paprikát és a kés lapjával szétnyomott fokhagymát, ha kész megszórom pirospaprikával.
Beleteszem a zúzát és a felaprított paradicsomot.
Fűszerezem borsikafűvel, majorannával, frissen őrölt borssal. Ízlés szerint sózom.
Aláöntöm a bort és a hús puhulásáig, fedő alatt főzöm. Az elpárolgott levet, vízzel pótolom és addig főzöm, amíg megfelelő sűrűségű lesz a szaftja.
Önálló ételként friss kenyeret vagy párolt rizst kínálok mellé, de kiváló feltétje lehet főzelékeknek is.
A csirkezúza pörkölt kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 12 g
Szénhidrát: 2 g
Zsír: 5 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszer. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »
Szemezgetés a gofrik világából-10 ínycsiklandó variáció
Ki mondta, hogy a gofri csak édesség lehet? Ebben a válogatásban olyan rece
Tovább olvasom »
A mákos guba ezer arca-pohárdesszerttől tortáig
Unod a hagyományos mákos gubát? Itt az ideje kísérletezni! Összegyűjtöttünk
Tovább olvasom »
8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »