Csirkezúza pörkölt recept
Hozzávalók:
- 60 dkg csirkezúza
- 1 ek zsír
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 kávéskanál pirospaprika
- 1 tk borsikafű
- 1 kávéskanál majoranna
- 1 dl vörösbor
- 5 dkg bacon
- 1 paradicsom
- 1 paprika
- ízlés szerint só
- ízlés szerint őrölt bors
Elkészítése:
A zúzát megtisztítom, feldarabolom.
A zsíron megpirítom a felaprított bacon szalonnát, majd megdinsztelem rajta a felkockázott vöröshagymát, paprikát és a kés lapjával szétnyomott fokhagymát, ha kész megszórom pirospaprikával.
Beleteszem a zúzát és a felaprított paradicsomot.
Fűszerezem borsikafűvel, majorannával, frissen őrölt borssal. Ízlés szerint sózom.
Aláöntöm a bort és a hús puhulásáig, fedő alatt főzöm. Az elpárolgott levet, vízzel pótolom és addig főzöm, amíg megfelelő sűrűségű lesz a szaftja.
Önálló ételként friss kenyeret vagy párolt rizst kínálok mellé, de kiváló feltétje lehet főzelékeknek is.
A csirkezúza pörkölt kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 12 g
Szénhidrát: 2 g
Zsír: 5 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »

