Csirkezúza pörkölt recept

Hozzávalók:
- 60 dkg csirkezúza
- 1 ek zsír
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 kávéskanál pirospaprika
- 1 tk borsikafű
- 1 kávéskanál majoranna
- 1 dl vörösbor
- 5 dkg bacon
- 1 paradicsom
- 1 paprika
- ízlés szerint só
- ízlés szerint őrölt bors
Elkészítése:
A zúzát megtisztítom, feldarabolom.
A zsíron megpirítom a felaprított bacon szalonnát, majd megdinsztelem rajta a felkockázott vöröshagymát, paprikát és a kés lapjával szétnyomott fokhagymát, ha kész megszórom pirospaprikával.
Beleteszem a zúzát és a felaprított paradicsomot.
Fűszerezem borsikafűvel, majorannával, frissen őrölt borssal. Ízlés szerint sózom.
Aláöntöm a bort és a hús puhulásáig, fedő alatt főzöm. Az elpárolgott levet, vízzel pótolom és addig főzöm, amíg megfelelő sűrűségű lesz a szaftja.
Önálló ételként friss kenyeret vagy párolt rizst kínálok mellé, de kiváló feltétje lehet főzelékeknek is.
A csirkezúza pörkölt kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 12 g
Szénhidrát: 2 g
Zsír: 5 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »