Csirkezúza pörkölt

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Csirkezúza pörkölt

Hozzávalók:

  • 60 dkg csirkezúza
  • 1 ek zsír
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 kávéskanál pirospaprika
  • 1 tk borsikafű
  • 1 kávéskanál majoranna
  • 1 dl vörösbor
  • 5 dkg bacon
  • 1 paradicsom
  • 1 paprika
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint őrölt bors

Elkészítése:

A zúzát megtisztítom, feldarabolom.

A zsíron megpirítom a felaprított bacon szalonnát, majd megdinsztelem rajta a felkockázott vöröshagymát, paprikát és a kés lapjával szétnyomott fokhagymát, ha kész megszórom pirospaprikával.

Beleteszem a zúzát és a felaprított paradicsomot.

Fűszerezem borsikafűvel, majorannával, frissen őrölt borssal. Ízlés szerint sózom.

Aláöntöm a bort és a hús puhulásáig, fedő alatt főzöm. Az elpárolgott levet, vízzel pótolom és addig főzöm, amíg megfelelő sűrűségű lesz a szaftja.

Önálló ételként friss kenyeret vagy párolt rizst kínálok mellé, de kiváló feltétje lehet főzelékeknek is.