Csirkeszelet tükörtojással, pirított hagymával recept
Hozzávalók:
- 8 kisebb szelet csirkemellfilé
- 1 tk sült csirke fűszersó
- 2 nagyobb vöröshagyma
- 1 ek kukoricakeményítő
- 4 nagyobb
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 csipet só
- olaj a sütéshez
Elkészítése:
A húst megmossuk, a felesleges vizet leitatjuk. Vékonyra klopfoljuk. Mindkét oldalát megszórjuk fűszersóval.
A hagymát megpucoljuk, kb. 3 mm-es szeletekre vágjuk és szétszedjük karikákra.
Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk. A húsok mindkét oldalát közepes lángon szép pirosra sütjük. Félretesszük, fóliával letakarjuk és melegen tartjuk.
A hagymakarikákat keményítővel megszórjuk, átforgatjuk és bő olajban szép barnára sütjük. Papírtörlőre szedve hagyjuk lecsepegni a felesleges olajat, és megsózzuk.
A tojásokat egy serpenyőben kevés olajon megsütjük kevés sóval meghintve.
Tálaláshoz a húsokra helyezzük a tojásokat, megszórjuk hagymával és melegen kínáljuk.
Sült krumplit kínálhatunk mellé.
Tipp:
Roppant egyszerű és gyors fogás. Pikk-pakk az asztalra varázsolható. Van, aki nem szereti a tükörtojást, ezért egy kevés sült krumpli is készült hozzá. A hagymával vigyázni kell, mert ha nagyon megpirul, akkor keserű lehet.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »

