Csirkeszelet tükörtojással, pirított hagymával recept

Hozzávalók:
- 8 kisebb szelet csirkemellfilé
- 1 tk sült csirke fűszersó
- 2 nagyobb vöröshagyma
- 1 ek kukoricakeményítő
- 4 nagyobb
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 csipet só
- olaj a sütéshez
Elkészítése:
A húst megmossuk, a felesleges vizet leitatjuk. Vékonyra klopfoljuk. Mindkét oldalát megszórjuk fűszersóval.
A hagymát megpucoljuk, kb. 3 mm-es szeletekre vágjuk és szétszedjük karikákra.
Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk. A húsok mindkét oldalát közepes lángon szép pirosra sütjük. Félretesszük, fóliával letakarjuk és melegen tartjuk.
A hagymakarikákat keményítővel megszórjuk, átforgatjuk és bő olajban szép barnára sütjük. Papírtörlőre szedve hagyjuk lecsepegni a felesleges olajat, és megsózzuk.
A tojásokat egy serpenyőben kevés olajon megsütjük kevés sóval meghintve.
Tálaláshoz a húsokra helyezzük a tojásokat, megszórjuk hagymával és melegen kínáljuk.
Sült krumplit kínálhatunk mellé.
Tipp:
Roppant egyszerű és gyors fogás. Pikk-pakk az asztalra varázsolható. Van, aki nem szereti a tükörtojást, ezért egy kevés sült krumpli is készült hozzá. A hagymával vigyázni kell, mert ha nagyon megpirul, akkor keserű lehet.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »