Csirkeszelet tükörtojással, pirított hagymával recept
Hozzávalók:
- 8 kisebb szelet csirkemellfilé
- 1 tk sült csirke fűszersó
- 2 nagyobb vöröshagyma
- 1 ek kukoricakeményítő
- 4 nagyobb FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 csipet só
- olaj a sütéshez
Elkészítése:
A húst megmossuk, a felesleges vizet leitatjuk. Vékonyra klopfoljuk. Mindkét oldalát megszórjuk fűszersóval.
A hagymát megpucoljuk, kb. 3 mm-es szeletekre vágjuk és szétszedjük karikákra.
Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk. A húsok mindkét oldalát közepes lángon szép pirosra sütjük. Félretesszük, fóliával letakarjuk és melegen tartjuk.
A hagymakarikákat keményítővel megszórjuk, átforgatjuk és bő olajban szép barnára sütjük. Papírtörlőre szedve hagyjuk lecsepegni a felesleges olajat, és megsózzuk.
A tojásokat egy serpenyőben kevés olajon megsütjük kevés sóval meghintve.
Tálaláshoz a húsokra helyezzük a tojásokat, megszórjuk hagymával és melegen kínáljuk.
Sült krumplit kínálhatunk mellé.
Tipp:
Roppant egyszerű és gyors fogás. Pikk-pakk az asztalra varázsolható. Van, aki nem szereti a tükörtojást, ezért egy kevés sült krumpli is készült hozzá. A hagymával vigyázni kell, mert ha nagyon megpirul, akkor keserű lehet.