Csirkeszárnyak egyszerűen sóval sütve recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- ízlés szerinti mennyiségű csirkeszárny
- só
- olaj
- kevés fehér borssal meghinthető
Elkészítése:
A tisztított és lecsepegtetett szárnyakat megsózzuk. Tepsibe sorakoztatjuk. Megszórjuk kevés borssal. Meglocsoljuk olajjal és öntünk alá némi vizet is, majd kb 45-50 perc alatt pirosra sütjük.
(Nem fordítottam meg, végig úgy maradt, ahogy betettem. Amikor az alján már elsült a víz és a szaft, tiszta és nem zavaros, akkor még sütjük kicsit, hogy tökéletes és ropogós legyen.)
Tipp:
Kacsazsírral is süthetjük ;)
Tipp:
Néha nem érzek igényt különleges és flancos fűszerekre, hanem egyszerűen csak az étel ízére vágyom.
A csirke, csupán sóval fűszerezve vagy mondjuk inkább ízesítve számomra tökéletes!
Nem egy bonyolult recept, bárki eltudja készíteni.
A hentesnél, ahol a húst beszerzem, rendkívül szép baromfi féléket is kaphatóak, a bőrük makulátlan, házi jellegű, cseppet sem tápos!
A bőre pedig, ropogósra sütve a friss tepertőre emlékeztet! :)
Bármilyen körettel, legyen az burgonya, rizs, vagy saláta tálalható. Sőt friss kenyérrel sem megvetendő! :)
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »