Csirkeszárnyak egyszerűen sóval sütve recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- ízlés szerinti mennyiségű csirkeszárny
- só
- olaj
- kevés fehér borssal meghinthető
Elkészítése:
A tisztított és lecsepegtetett szárnyakat megsózzuk. Tepsibe sorakoztatjuk. Megszórjuk kevés borssal. Meglocsoljuk olajjal és öntünk alá némi vizet is, majd kb 45-50 perc alatt pirosra sütjük.
(Nem fordítottam meg, végig úgy maradt, ahogy betettem. Amikor az alján már elsült a víz és a szaft, tiszta és nem zavaros, akkor még sütjük kicsit, hogy tökéletes és ropogós legyen.)
Tipp:
Kacsazsírral is süthetjük ;)
Tipp:
Néha nem érzek igényt különleges és flancos fűszerekre, hanem egyszerűen csak az étel ízére vágyom.
A csirke, csupán sóval fűszerezve vagy mondjuk inkább ízesítve számomra tökéletes!
Nem egy bonyolult recept, bárki eltudja készíteni.
A hentesnél, ahol a húst beszerzem, rendkívül szép baromfi féléket is kaphatóak, a bőrük makulátlan, házi jellegű, cseppet sem tápos!
A bőre pedig, ropogósra sütve a friss tepertőre emlékeztet! :)
Bármilyen körettel, legyen az burgonya, rizs, vagy saláta tálalható. Sőt friss kenyérrel sem megvetendő! :)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »

