Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csirkeszárny fűszeres kukoricadarás panírban recept

Csirkeszárny fűszeres kukoricadarás panírban
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 8-10 db csirkeszárny
    • 5-6 ek apró szemű kukoricadara
    • őrölt fehér bors
    • 1 mk kakukkfű
    • 1 tk pirospaprika
    • 3-4 ek olívaolaj
    • 50 dkg krumpli
    • 2 ek kukoricadara
    • 1 mk pirospaprika

    Sárgarépa saláta hozzávalói:

    • 2-3 sárgarépa (nagyobb)
    • 2-3 db paszternák
    • koriander (v. petrezselyemzöld)

    Dresszing hozzávalói:

    • 2 ek fehér mustecet
    • 1 ek víz
    • 3 tk magos dijoni mustár
    • 2 ek méz
    • 3-4 ek olívaolaj
    • csipet só

    Elkészítése:

    A csirkeszárnyakat ízlés szerint sózzuk, majd hagyjuk egy fél órát állni. Ezután egy tálcára szórjuk rá a kukoricadarát, a kakukkfüvet, őrölt borsot és a pirospaprikát, majd keverjük össze.

    Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd locsoljuk meg az olívaolaj felével. A csirkeszárnyakat alaposan forgassuk bele a fűszeres kukoricadarába, és helyezzük egymásmellé a tepsin.

    A krumpli pucoljuk meg, majd vágjuk fel ízlés szerint hasábokra. Ezután papírtörlővel töröljük szárazra.

    A kukoricadarát keverjük össze a pirospaprikával, majd szórjuk rá a szárazra törölt krumplira. Ezután alaposan forgassuk össze, majd tegyük a tepsire a csirkeszárnyak mellé.

    A maradék olívaolajjal spricceljük le mind a csirkeszárnyakat, mind pedig a krumplit.

    Helyezzük be a sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük szép pirosra. (nem kell előmelegíteni a sütőt!!!)

    Amikor szép pirosra sültek a csirkeszárnyak, még forrón locsoljuk meg a sütéskor összegyűlt, forró olajjal.

    A sárgarépát és a paszternákot vékonyan karikázzuk fel. Ezután enyhén sós vízben, pár perc alatt főzzük roppanósra, majd szűrjük le, és hűtsük ki egészen.

    A dresszing hozzávalóit keverjük alaposan össze, majd adjuk hozzá a teljesen kihűtött zöldségeket. Ezután szórjuk meg az apróra vágott korianderrel (v. petrezselyemzölddel) majd keverjük óvatosan össze, vigyázva hogy a zöldségek ne törjenek.

    Tálalás előtt legalább egy órát hagyjuk állni, hogy az ízek kellően összeérjenek.

    Tálaláskor halmozzuk a tányérra a sült krumplit, és helyezzük rá a szép pirosra sült csirkeszárnyakat, majd a sárgarépa salátával kínáljuk.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá