Csirkeszárny fűszeres kukoricadarás panírban

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Csirkeszárny fűszeres kukoricadarás panírban

Hozzávalók:

  • 8-10 db csirkeszárny
  • 5-6 ek apró szemű kukoricadara
  • őrölt fehér bors
  • 1 mk kakukkfű
  • 1 tk pirospaprika
  • 3-4 ek olívaolaj
  • 50 dkg krumpli
  • 2 ek kukoricadara
  • 1 mk pirospaprika

Sárgarépa saláta hozzávalói:

  • 2-3 sárgarépa (nagyobb)
  • 2-3 db paszternák
  • koriander (v. petrezselyemzöld)

Dresszing hozzávalói:

  • 2 ek fehér mustecet
  • 1 ek víz
  • 3 tk magos dijoni mustár
  • 2 ek méz
  • 3-4 ek olívaolaj
  • csipet só

Elkészítése:

A csirkeszárnyakat ízlés szerint sózzuk, majd hagyjuk egy fél órát állni. Ezután egy tálcára szórjuk rá a kukoricadarát, a kakukkfüvet, őrölt borsot és a pirospaprikát, majd keverjük össze.

Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd locsoljuk meg az olívaolaj felével. A csirkeszárnyakat alaposan forgassuk bele a fűszeres kukoricadarába, és helyezzük egymásmellé a tepsin.

A krumpli pucoljuk meg, majd vágjuk fel ízlés szerint hasábokra. Ezután papírtörlővel töröljük szárazra.

A kukoricadarát keverjük össze a pirospaprikával, majd szórjuk rá a szárazra törölt krumplira. Ezután alaposan forgassuk össze, majd tegyük a tepsire a csirkeszárnyak mellé.

A maradék olívaolajjal spricceljük le mind a csirkeszárnyakat, mind pedig a krumplit.

Helyezzük be a sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük szép pirosra. (nem kell előmelegíteni a sütőt!!!)

Amikor szép pirosra sültek a csirkeszárnyak, még forrón locsoljuk meg a sütéskor összegyűlt, forró olajjal.

A sárgarépát és a paszternákot vékonyan karikázzuk fel. Ezután enyhén sós vízben, pár perc alatt főzzük roppanósra, majd szűrjük le, és hűtsük ki egészen.

A dresszing hozzávalóit keverjük alaposan össze, majd adjuk hozzá a teljesen kihűtött zöldségeket. Ezután szórjuk meg az apróra vágott korianderrel (v. petrezselyemzölddel) majd keverjük óvatosan össze, vigyázva hogy a zöldségek ne törjenek.

Tálalás előtt legalább egy órát hagyjuk állni, hogy az ízek kellően összeérjenek.

Tálaláskor halmozzuk a tányérra a sült krumplit, és helyezzük rá a szép pirosra sült csirkeszárnyakat, majd a sárgarépa salátával kínáljuk.