Csirkés tavaszi tekercs recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- rizslapok tavaszi tekercshez (más lisztből készült tekercs-lapok is megfelelnek)
- 30 dkg darált csirkemellfilé
- 2 csomag vágott saláta mix (káposzta, saláta, répa, kukorica)
- 1 vöröshagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 1 citrom
- só
- bors
- olaj
- víz
- 1 száraz, tiszta, jó nedvszívó konyharuha
Elkészítése:
A töltelék készítése:
A darált húst elkeverjük az apróra vágott hagymával, fokhagymával. A keveréket sózzuk, borsozzuk, és ráfacsarjuk a citrom levét. A vágott saláta mixet egy lábasban, kb. 2 evőkanál olajban addig pároljuk, amíg kb. az eredeti mennyiség negyedére összeesik. A félig párolt saláta mixet elkeverjük a fűszeres csirkehússal.
A tekercs készítése:
A rizslapot a töltés előtt egy kisebb tálban hideg vízbe mártogatjuk mindkét oldalán (kb. 6-7 másodperc), hogy könnyen feltekerhető legyen. A nedves rizslapot a közelben előkészített száraz konyharuhára fektetjük, és a ruhával lefedve, tenyerünkkel párszor lenyomkodva felitatjuk róla a vizet. A lapot egy sima deszkára fektetjük, és a felénk eső, alsó harmadára helyezünk egy kisebb adag tölteléket (annyit, hogy ne legyen túl vastag majd a tekercs). A lap alját ráhajtjuk a töltelékre, elkezdjük tekerni, fél fordulatnál jobbról és balról lesimítva ráhajtjuk a lap széleit (így lezárjuk a széleket), és teljesen feltekerjük a tekercset (lásd: a linken mellékelt videómon!).
A tekercsek töltését egyesével végezzük el, a kész tekercseket egy száraz deszkán (lehetőleg fa) helyezzük el a sütésig. Vigyázunk arra, hogy ne érjenek egymáshoz a tekercsek, mert nagyon könnyen összeragadnak!
Egy (lehetőleg) teflon serpenyőben forrósítsunk fel annyi olajat, hogy legalább félig ellepje majd a tekercseket, melyeket úgy kell a forró olajba helyezni egyesével, hogy ne érjenek össze sülés közben se! Lehetőleg mozgatás, forgatás nélkül hagyjuk, hogy az egyik oldaluk aranysárgára, barnásra süljön, majd egy lapos és tompa falapáttal fordítsuk meg őket.
Ropogós világosbarnára kell őket sütni, egy tálcán lecsöpögtetni, és rizzsel tálalni.
Tipp:
Minél több színes zöldséget töltünk bele (vagy pl. egy-egy lazac szeletet), annál látványosabb lesz a tekercs. Bármilyen édes-savanyú mártás jó hozzá. Kihűlve hidegtálon is jól mutatnak!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »