Csirkés tavaszi tekercs recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- rizslapok tavaszi tekercshez (más lisztből készült tekercs-lapok is megfelelnek)
- 30 dkg darált csirkemellfilé
- 2 csomag vágott saláta mix (káposzta, saláta, répa, kukorica)
- 1 vöröshagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 1 citrom
- só
- bors
- olaj
- víz
- 1 száraz, tiszta, jó nedvszívó konyharuha
Elkészítése:
A töltelék készítése:
A darált húst elkeverjük az apróra vágott hagymával, fokhagymával. A keveréket sózzuk, borsozzuk, és ráfacsarjuk a citrom levét. A vágott saláta mixet egy lábasban, kb. 2 evőkanál olajban addig pároljuk, amíg kb. az eredeti mennyiség negyedére összeesik. A félig párolt saláta mixet elkeverjük a fűszeres csirkehússal.
A tekercs készítése:
A rizslapot a töltés előtt egy kisebb tálban hideg vízbe mártogatjuk mindkét oldalán (kb. 6-7 másodperc), hogy könnyen feltekerhető legyen. A nedves rizslapot a közelben előkészített száraz konyharuhára fektetjük, és a ruhával lefedve, tenyerünkkel párszor lenyomkodva felitatjuk róla a vizet. A lapot egy sima deszkára fektetjük, és a felénk eső, alsó harmadára helyezünk egy kisebb adag tölteléket (annyit, hogy ne legyen túl vastag majd a tekercs). A lap alját ráhajtjuk a töltelékre, elkezdjük tekerni, fél fordulatnál jobbról és balról lesimítva ráhajtjuk a lap széleit (így lezárjuk a széleket), és teljesen feltekerjük a tekercset (lásd: a linken mellékelt videómon!).
A tekercsek töltését egyesével végezzük el, a kész tekercseket egy száraz deszkán (lehetőleg fa) helyezzük el a sütésig. Vigyázunk arra, hogy ne érjenek egymáshoz a tekercsek, mert nagyon könnyen összeragadnak!
Egy (lehetőleg) teflon serpenyőben forrósítsunk fel annyi olajat, hogy legalább félig ellepje majd a tekercseket, melyeket úgy kell a forró olajba helyezni egyesével, hogy ne érjenek össze sülés közben se! Lehetőleg mozgatás, forgatás nélkül hagyjuk, hogy az egyik oldaluk aranysárgára, barnásra süljön, majd egy lapos és tompa falapáttal fordítsuk meg őket.
Ropogós világosbarnára kell őket sütni, egy tálcán lecsöpögtetni, és rizzsel tálalni.
Tipp:
Minél több színes zöldséget töltünk bele (vagy pl. egy-egy lazac szeletet), annál látványosabb lesz a tekercs. Bármilyen édes-savanyú mártás jó hozzá. Kihűlve hidegtálon is jól mutatnak!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »