Csirkés gombás rétes „lasagne” recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 25 dkg csirkemell
- 25 dkg barna csiperkegomba
- 1 doboz konzervparadicsom (kb 40 dkg)
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só és bors, ízlés szerint
- 2 tk szárított oregánó és petrezselyem
- fél csomag friss bazsalikom
- 1 ek olívaolaj
- 1 csomag réteslap (150 g)
- 2-3 ek tejföl
- 10 dkg reszelt sajt (én ementálit használtam, de megfelel a trappista és a mozzarella is)
Elkészítése:
Az olívaolajon üvegesre pirítjuk a kockára vágott hagymát és a fokhagymát. Ezután az apróra vágott csirkemell filét és a gombát is hozzáadjuk. Ezután sózzuk, borsozzuk és fűszerezzük. Fedő alatt tíz percet pároljuk, kétszer- háromszor átkeverjük.
Ha letelt a 10 perc hozzáöntjük a konzervparadicsomot (ha nyáron készítjük, természetesen friss paradicsomot használjunk) és a friss bazsalikomot, további tízperc alatt szósszá főzzük. Ezután félrerakjuk, és kicsit hagyjuk kihűlni.
A réteslapot kiterítjük és egy hosszúkás sütőformát vékonyan kikenünk kb. 1 evőkanálnyi olívaolajjal.
Az aljára dupla réteget helyezünk, majd jöhet rá az első réteg szószos hús. Addig folytatjuk ezt a folyamatot, ameddig rendelkezünk réteslappal és szósszal. Nekem ebből a mennyiségből 3 réteg lett. A tetejére szintén dupla lapot terítünk, megkenjük a tejföllel és megszórjuk a lereszelt sajttal.
Előmelegített 190 fokos sütőben alul- felül sütési funkción kb. 30 percig sütjük, amíg a teteje szépen megpirul.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »


