Csirkés gombás rétes „lasagne” recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 25 dkg csirkemell
- 25 dkg barna csiperkegomba
- 1 doboz konzervparadicsom (kb 40 dkg)
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só és bors, ízlés szerint
- 2 tk szárított oregánó és petrezselyem
- fél csomag friss bazsalikom
- 1 ek olívaolaj
- 1 csomag réteslap (150 g)
- 2-3 ek tejföl
- 10 dkg reszelt sajt (én ementálit használtam, de megfelel a trappista és a mozzarella is)
Elkészítése:
Az olívaolajon üvegesre pirítjuk a kockára vágott hagymát és a fokhagymát. Ezután az apróra vágott csirkemell filét és a gombát is hozzáadjuk. Ezután sózzuk, borsozzuk és fűszerezzük. Fedő alatt tíz percet pároljuk, kétszer- háromszor átkeverjük.
Ha letelt a 10 perc hozzáöntjük a konzervparadicsomot (ha nyáron készítjük, természetesen friss paradicsomot használjunk) és a friss bazsalikomot, további tízperc alatt szósszá főzzük. Ezután félrerakjuk, és kicsit hagyjuk kihűlni.
A réteslapot kiterítjük és egy hosszúkás sütőformát vékonyan kikenünk kb. 1 evőkanálnyi olívaolajjal.
Az aljára dupla réteget helyezünk, majd jöhet rá az első réteg szószos hús. Addig folytatjuk ezt a folyamatot, ameddig rendelkezünk réteslappal és szósszal. Nekem ebből a mennyiségből 3 réteg lett. A tetejére szintén dupla lapot terítünk, megkenjük a tejföllel és megszórjuk a lereszelt sajttal.
Előmelegített 190 fokos sütőben alul- felül sütési funkción kb. 30 percig sütjük, amíg a teteje szépen megpirul.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »