Csirkés cézársaláta recept
Hozzávalók:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája - kevés olíva olaj
- só
- bors
- mustár
- kevés balzsamecet
- 1 gerezd fokhagyma
- saláta
- paradicsom
- uborka
- kevés snidling
- parmezá
- pirított zsemlekocka
- Pirított csirkehús
Elkészítése:
A salátát és a húst felaprítjuk, a paradicsomot és uborkát karikázzuk. A tojássárgáját elkeverjük egy kevés mustárral és olajjal. Sűrű mártást kapunk. Ehhez adjuk a balzsamecetet, a fokhagymát sót, borsot és a snidlinget. Ezt a mártást öntjük majd a salátára, majd az egészet jól összekeverjük. Tetejére tesszük a zsemlekockákat és az egészet megszórjuk parmezánnal.
Tipp:
A hús lehet maradék rántott csirke, vagy sült csirke is. Nálunk a perecbundában sült csirkéből maradt, abból készült.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »

