Csirkés cézársaláta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 tojás sárgája
  • kevés olíva olaj
  • bors
  • mustár
  • kevés balzsamecet
  • 1 gerezd fokhagyma
  • saláta
  • paradicsom
  • uborka
  • kevés snidling
  • parmezá
  • pirított zsemlekocka
  • Pirított csirkehús

Elkészítése:

A salátát és a húst felaprítjuk, a paradicsomot és uborkát karikázzuk. A tojássárgáját elkeverjük egy kevés mustárral és olajjal. Sűrű mártást kapunk. Ehhez adjuk a balzsamecetet, a fokhagymát sót, borsot és a snidlinget. Ezt a mártást öntjük majd a salátára, majd az egészet jól összekeverjük. Tetejére tesszük a zsemlekockákat és az egészet megszórjuk parmezánnal.

Tipp:

A hús lehet maradék rántott csirke, vagy sült csirke is. Nálunk a perecbundában sült csirkéből maradt, abból készült.