Csirkerizottó recept

Hozzávalók:
- 0,5 kg csirkemell
- 1 bögre(250 ml) rizs
- vöröshagyma
- 20 dkg vargánya gomba(vagy másfajta gomba)
- zöldborsó
- kelbimbó
- csemege kukorica
- pritamin paprika
- lila hagyma
- 2 db sárgarépa
- őrölt bors
- só
- bazsalikom
- oregáno
- olívaolaj
- 2 bögre húsleveslé(fél liter)
Elkészítése:
A csirkemellet kockákra vágtam.
Olívaolajon a húst és a gombát,a fűszerek hozzáadásával puhára,sütöttem,a vöröshagymát reszelve tettem rá.
Ráöntöttem a bögre rizst,kevergetve összemelegítettem a gombás hússal és fél liter húslevet forrón ráöntöttem.
Kevergetve összeforraltam,fedővel lefedtem és előmelegített sütőbe tettem.
5 perc múlva a gázt leoltottam és a meleg sütőben készre főtt.
A zöldségféléket vajon megpároltam és tálaláskor a tányérra rendeztem.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »