Csirkerizottó recept
Hozzávalók:
- 0,5 kg csirkemell
- 1 bögre(250 ml) rizs
- vöröshagyma
- 20 dkg vargánya gomba(vagy másfajta gomba)
- zöldborsó
- kelbimbó
- csemege kukorica
- pritamin paprika
- lila hagyma
- 2 db sárgarépa
- őrölt bors
- só
- bazsalikom
- oregáno
- olívaolaj
- 2 bögre húsleveslé(fél liter)
Elkészítése:
A csirkemellet kockákra vágtam.
Olívaolajon a húst és a gombát,a fűszerek hozzáadásával puhára,sütöttem,a vöröshagymát reszelve tettem rá.
Ráöntöttem a bögre rizst,kevergetve összemelegítettem a gombás hússal és fél liter húslevet forrón ráöntöttem.
Kevergetve összeforraltam,fedővel lefedtem és előmelegített sütőbe tettem.
5 perc múlva a gázt leoltottam és a meleg sütőben készre főtt.
A zöldségféléket vajon megpároltam és tálaláskor a tányérra rendeztem.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »

