Csirkerizottó

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 0,5 kg csirkemell
  • 1 bögre(250 ml) rizs
  • vöröshagyma
  • 20 dkg vargánya gomba(vagy másfajta gomba)
  • zöldborsó
  • kelbimbó
  • csemege kukorica
  • pritamin paprika
  • lila hagyma
  • 2 db sárgarépa
  • őrölt bors
  • bazsalikom
  • oregáno
  • olívaolaj
  • 2 bögre húsleveslé(fél liter)

Elkészítése:
A csirkemellet kockákra vágtam.
Olívaolajon a húst és a gombát,a fűszerek hozzáadásával puhára,sütöttem,a vöröshagymát reszelve tettem rá.
Ráöntöttem a bögre rizst,kevergetve összemelegítettem a gombás hússal és fél liter húslevet forrón ráöntöttem.
Kevergetve összeforraltam,fedővel lefedtem és előmelegített sütőbe tettem.
5 perc múlva a gázt leoltottam és a meleg sütőben készre főtt.
A zöldségféléket vajon megpároltam és tálaláskor a tányérra rendeztem.