Csirkeragu gazdagon recept

Hozzávalók:
- 2 fej hagyma
- 2 kanál vaj
- pirospaprika
- 2-3 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- vegeta
- (ízlés szerint gulyáskrém, piros arany, egyéb fűszerek)
- 30 dkg kockára vágott csirkemell filé
- 30 dkg gomba (lehet konzerv is)
- 30 dkg zöldborsó (lehet konzerv is)
- 30 dkg kukorica (lehet konzerv is)
- 30 dkg burgonya
- ízlés szerint tejföl
Elkészítése:
A vajon pároljuk meg a hagymát. Adjuk hozzá a csirkemellet, pirospaprikát, fokhagymát, sót, borsot és egyéb fűszereket ízlés szerint. Pirítsuk együtt egy kicsit, majd öntsük fel kevés vízzel. Amikor a hús félig megpuhult adjuk hozzá a kockára vágott burgonyát, gombát, borsót és kukoricát (ha konzervet használunk, elég ha akkor adjuk hozzá, amikor a hús már puha). Ha szükséges pótoljuk a vizet és főzzük készre.
Sűrű, tartalmas ragut kapunk, ami más zöldségekkel és más hússal is elkészíthető. Én pl. szívesen helyettesítem a húst virslivel.
Köret nélkül fogyasztandó, ízlés szerint csurgassuk meg egy kevés tejföllel.
Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »