Csirkeragu gazdagon

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 2 fej hagyma
  • 2 kanál vaj
  • pirospaprika
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • bors
  • vegeta
  • (ízlés szerint gulyáskrém, piros arany, egyéb fűszerek)
  • 30 dkg kockára vágott csirkemell filé
  • 30 dkg gomba (lehet konzerv is)
  • 30 dkg zöldborsó (lehet konzerv is)
  • 30 dkg kukorica (lehet konzerv is)
  • 30 dkg burgonya
  • ízlés szerint tejföl

Elkészítése:
A vajon pároljuk meg a hagymát. Adjuk hozzá a csirkemellet, pirospaprikát, fokhagymát, sót, borsot és egyéb fűszereket ízlés szerint. Pirítsuk együtt egy kicsit, majd öntsük fel kevés vízzel. Amikor a hús félig megpuhult adjuk hozzá a kockára vágott burgonyát, gombát, borsót és kukoricát (ha konzervet használunk, elég ha akkor adjuk hozzá, amikor a hús már puha). Ha szükséges pótoljuk a vizet és főzzük készre.
Sűrű, tartalmas ragut kapunk, ami más zöldségekkel és más hússal is elkészíthető. Én pl. szívesen helyettesítem a húst virslivel.
Köret nélkül fogyasztandó, ízlés szerint csurgassuk meg egy kevés tejföllel.
Jó étvágyat!