Csirkepörkölt nokedlivel recept

Hozzávalók:
- 1 egész csirke
- étolaj
- ízlés szerint só
- ízlés szerint fekete bors
- 1 paprika
- 1 paradicsom
- 1 kk édes nemes pirospaprika
- 4-5 fej vöröshagyma
Nokedli:
- 0,5 kg finomliszt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 kk étolaj
- csipet só
- víz
Elkészítése:
A csirkét megmossuk, feldaraboljuk. A vöröshagymát apróra vágjuk, étolajon megdinszteljük, majd megszórjuk a pirospaprikával. Hozzáadjuk a cikkekre vágott paradicsomot és a karikára vágott paprikát.
Ezután mehet hozzá a feldarabolt csirke. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Kb. fél pohár vizet öntünk rá, mert a főzésnél a csirke levet ereszt. Fedő alatt puhára főzzük, időnként megkeverjük.
Közben a nokedlit elkészítjük.
Nokedli készítése:
Egy keverőtálba beleöntjük a lisztet, ráütjük a tojást, sózzuk és hozzáadjuk az étolajat. A vizet fokozatosan adjuk hozzá, és kézi haberővel jól elkeverjük csomómentesre. Nem túl lágyra, de nem is túl sűrűre.
Fazékban odarakjuk felforralni a vizet, és amikor forr, nokedliszaggatóval beleszaggatjuk a tésztát. Közben megkavarjuk fakanállal, így egyenletesen, szépen főnek.
Amikor kész, leszűrjük, hideg vízzel átöblítjük és kész. Megszórjuk friss petrezselyemzölddel, majd a pörkölttel tálaljuk. Jó étvágyat hozzá!
A csirkepörkölt nokedlivel kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 11 g
Szénhidrát: 28 g
Zsír: 4 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »