Csirkepörkölt nokedlivel

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 egész csirke
  • étolaj
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint fekete bors
  • 1 paprika
  • 1 paradicsom
  • 1 kk édes nemes pirospaprika
  • 4-5 fej vöröshagyma

Nokedli:

  • 0,5 kg finomliszt
  • 1 tojás
  • 1 kk étolaj
  • csipet só
  • víz

Elkészítése:

A csirkét megmossuk, feldaraboljuk. A vöröshagymát apróra vágjuk, étolajon megdinszteljük, majd megszórjuk a pirospaprikával. Hozzáadjuk a cikkekre vágott paradicsomot és a karikára vágott paprikát.

Ezután mehet hozzá a feldarabolt csirke. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Kb. fél pohár vizet öntünk rá, mert a főzésnél a csirke levet ereszt. Fedő alatt puhára főzzük, időnként megkeverjük.

Közben a nokedlit elkészítjük.

Nokedli készítése:

Egy keverőtálba beleöntjük a lisztet, ráütjük a tojást, sózzuk és hozzáadjuk az étolajat. A vizet fokozatosan adjuk hozzá, és kézi haberővel jól elkeverjük csomómentesre. Nem túl lágyra, de nem is túl sűrűre.

Fazékban odarakjuk felforralni a vizet, és amikor forr, nokedliszaggatóval beleszaggatjuk a tésztát. Közben megkavarjuk fakanállal, így egyenletesen, szépen főnek.

Amikor kész, leszűrjük, hideg vízzel átöblítjük és kész. Megszórjuk friss petrezselyemzölddel, majd a pörkölttel tálaljuk. Jó étvágyat hozzá!