Hozzávalók:
Nokedli:
Elkészítése:
A csirkét megmossuk, feldaraboljuk. A vöröshagymát apróra vágjuk, étolajon megdinszteljük, majd megszórjuk a pirospaprikával. Hozzáadjuk a cikkekre vágott paradicsomot és a karikára vágott paprikát.
Ezután mehet hozzá a feldarabolt csirke. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Kb. fél pohár vizet öntünk rá, mert a főzésnél a csirke levet ereszt. Fedő alatt puhára főzzük, időnként megkeverjük.
Közben a nokedlit elkészítjük.
Egy keverőtálba beleöntjük a lisztet, ráütjük a tojást, sózzuk és hozzáadjuk az étolajat. A vizet fokozatosan adjuk hozzá, és kézi haberővel jól elkeverjük csomómentesre. Nem túl lágyra, de nem is túl sűrűre.
Fazékban odarakjuk felforralni a vizet, és amikor forr, nokedliszaggatóval beleszaggatjuk a tésztát. Közben megkavarjuk fakanállal, így egyenletesen, szépen főnek.
Amikor kész, leszűrjük, hideg vízzel átöblítjük és kész. Megszórjuk friss petrezselyemzölddel, majd a pörkölttel tálaljuk. Jó étvágyat hozzá!