Csirkepöri tejfölös nokedlivel recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 kg csirkehús (comb,szárny, mell,stb.)
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 üveg gomba
- só,bors, majoránna, fűszerpaprika
- 2 dl paradicsomlé
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 ek tejföl
- teljes kiőrlésű liszt
Elkészítése:
A húst pirítsuk meg kevés zsiradékon, majd mehet rá az apróra vágott hagyma.
Amikor kifehéredik akkor mehet rá a só,bors, paprika, felöntjük vízzel, paradicsomlével, ráreszeljük a fokhagymát. Közepes lángon főzzük, majoránnával, petrezselyemzölddel ízesítjük.
Amikor megfőtt a hús hozzáadom a gombát és 5 perc múlva elzárom.
A galuskához a tojásokat elkeverem a tejföllel, kevés sóval és a liszttel. Nokedli sűrűre keverem.
Forró sós, olajos vízbe szaggatom. Amikor kifőtt kevés hideg vízzel leöblítem.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

