Csirkepöri tejfölös nokedlivel recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg csirkehús (comb,szárny, mell,stb.)
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 üveg gomba
- só,bors, majoránna, fűszerpaprika
- 2 dl paradicsomlé
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 ek tejföl
- teljes kiőrlésű liszt
Elkészítése:
A húst pirítsuk meg kevés zsiradékon, majd mehet rá az apróra vágott hagyma.
Amikor kifehéredik akkor mehet rá a só,bors, paprika, felöntjük vízzel, paradicsomlével, ráreszeljük a fokhagymát. Közepes lángon főzzük, majoránnával, petrezselyemzölddel ízesítjük.
Amikor megfőtt a hús hozzáadom a gombát és 5 perc múlva elzárom.
A galuskához a tojásokat elkeverem a tejföllel, kevés sóval és a liszttel. Nokedli sűrűre keverem.
Forró sós, olajos vízbe szaggatom. Amikor kifőtt kevés hideg vízzel leöblítem.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »