Csirkepöri tejfölös nokedlivel

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkehús (comb,szárny, mell,stb.)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 üveg gomba
  • só,bors, majoránna, fűszerpaprika
  • 2 dl paradicsomlé
  • 2 db tojás
  • 1 ek tejföl
  • teljes kiőrlésű liszt

Elkészítése:

A húst pirítsuk meg kevés zsiradékon, majd mehet rá az apróra vágott hagyma.

Amikor kifehéredik akkor mehet rá a só,bors, paprika, felöntjük vízzel, paradicsomlével, ráreszeljük a fokhagymát. Közepes lángon főzzük, majoránnával, petrezselyemzölddel ízesítjük.

Amikor megfőtt a hús hozzáadom a gombát és 5 perc múlva elzárom.

A galuskához a tojásokat elkeverem a tejföllel, kevés sóval és a liszttel. Nokedli sűrűre keverem.

Forró sós, olajos vízbe szaggatom. Amikor kifőtt kevés hideg vízzel leöblítem.