Csirkepaprikás gombával recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 db konyhakész egész csirke
- 1 db paprika
- 1 db paradicsom
- 2 fej vöröshagyma
- 25 dkg gomba
- 10 dkg füstölt szalonna
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 1 kk őrölt kömény
- só
- 1 kk ételízesítő
- 2 csapott ek pirospaprika
- 2 dl tejföl
- 2 ek finomliszt
Elkészítése:
A csirkét gondosan megtisztítjuk, darabokra vágjuk. A gombát megmossuk,szeleteljük. A hagymát meghámozzuk és finomra aprítjuk. A zöldpaprikát és a paradicsomot megmossuk, a zöldpaprikát kicsumázzuk, a paradicsomot meghámozzuk és a paprikával együtt felkockázzuk.
A szalonnát kipirítjuk. A zsiradékon megdinszteljük a hagymát, rányomjuk a fokhagymát. Beletesszük a paprikát, paradicsomot, őrölt köményt és 8-10 percig pároljuk.
Az edényt lehúzzuk a tűzről, elkeverjük benne a pirospaprikát és felöntjük 2 dl vízzel. Visszatesszük a tűzhelyre,beletesszük a csirke darabokat. Sózzuk és rövid lében pároljuk. Beletesszük a szeletelt gombát.
Ha a csirke megpuhult, szűrőkanállal óvatosan kiszedjük a csirkedarabokat és a levét behabarjuk a liszttel elkevert tejföllel. Kiforraljuk és visszatesszük bele a húst. Galuskával vagy főtt tésztával tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok!