Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csirkepaprikás gombával recept

Csirkepaprikás gombával
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 1 db konyhakész egész csirke
    • 1 db paprika
    • 1 db paradicsom
    • 2 fej vöröshagyma
    • 25 dkg gomba
    • 10 dkg füstölt szalonna
    • 2-3 gerezd fokhagyma
    • 1 kk őrölt kömény
    • 1 kk ételízesítő
    • 2 csapott ek pirospaprika
    • 2 dl tejföl
    • 2 ek finomliszt

    Elkészítése:

    A csirkét gondosan megtisztítjuk, darabokra vágjuk. A gombát megmossuk,szeleteljük. A hagymát meghámozzuk és finomra aprítjuk. A zöldpaprikát és a paradicsomot megmossuk, a zöldpaprikát kicsumázzuk, a paradicsomot meghámozzuk és a paprikával együtt felkockázzuk.

    A szalonnát kipirítjuk. A zsiradékon megdinszteljük a hagymát, rányomjuk a fokhagymát. Beletesszük a paprikát, paradicsomot, őrölt köményt és 8-10 percig pároljuk.

    Az edényt lehúzzuk a tűzről, elkeverjük benne a pirospaprikát és felöntjük 2 dl vízzel. Visszatesszük a tűzhelyre,beletesszük a csirke darabokat. Sózzuk és rövid lében pároljuk. Beletesszük a szeletelt gombát.

    Ha a csirke megpuhult, szűrőkanállal óvatosan kiszedjük a csirkedarabokat és a levét behabarjuk a liszttel elkevert tejföllel. Kiforraljuk és visszatesszük bele a húst. Galuskával vagy főtt tésztával tálaljuk.

    Jó étvágyat kívánok!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá