Csirkepaprikás gombával

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 1 db konyhakész egész csirke
  • 1 db paprika
  • 1 db paradicsom
  • 2 fej vöröshagyma
  • 25 dkg gomba
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 kk őrölt kömény
  • 1 kk ételízesítő
  • 2 csapott ek pirospaprika
  • 2 dl tejföl
  • 2 ek finomliszt

Elkészítése:

A csirkét gondosan megtisztítjuk, darabokra vágjuk. A gombát megmossuk,szeleteljük. A hagymát meghámozzuk és finomra aprítjuk. A zöldpaprikát és a paradicsomot megmossuk, a zöldpaprikát kicsumázzuk, a paradicsomot meghámozzuk és a paprikával együtt felkockázzuk.

A szalonnát kipirítjuk. A zsiradékon megdinszteljük a hagymát, rányomjuk a fokhagymát. Beletesszük a paprikát, paradicsomot, őrölt köményt és 8-10 percig pároljuk.

Az edényt lehúzzuk a tűzről, elkeverjük benne a pirospaprikát és felöntjük 2 dl vízzel. Visszatesszük a tűzhelyre,beletesszük a csirke darabokat. Sózzuk és rövid lében pároljuk. Beletesszük a szeletelt gombát.

Ha a csirke megpuhult, szűrőkanállal óvatosan kiszedjük a csirkedarabokat és a levét behabarjuk a liszttel elkevert tejföllel. Kiforraljuk és visszatesszük bele a húst. Galuskával vagy főtt tésztával tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok!