Csirkepaprikás burgonyával és galuskával recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 2 csirkecomb
- 2 csirkeszárny
- 6 közepes burgonya
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 8 ek liszt
- 1 közepes méretű vöröshagyma
- 1 TV paprika
- 2 paradicsom
- 1 hegyes erős paprika
- 1 púpozott evőkanál őrölt pirospaprika
- 1 teáskanál Édes Anna darált paprika
- 1 teáskanál só
- 1 evőkanál olívaolaj
Elkészítése:
A hagymát megtisztítjuk, majd apró kockára vágjuk.
A combokat és a szárnyakat kettévágjuk.
Egy edényben felhevítjük az olajat, majd beledobjuk a hagymát és megdinszteljük, majd rárakjuk a húsokat, sózzuk és tovább pároljuk, míg majdnem zsírjára sül.
Ekkor lehúzzuk a tűzről és rászórjuk a pirospaprikát, elkeverjük és felöntjük annyi vízzel,hogy épp ellepje. Betesszük a felvágott paprikát, paradicsomokat, a darált paprikát és lassú tűzön puhára főzzük.
Amíg fő a pörkölt, megtisztítjuk a burgonyát és hasábokra vágjuk. A galuskát is elkészítjük, a tojást felverjük hozzáadjuk a lisztet és annyi hideg vizet, hogy közepesen lágy galuskatésztát kapjunk.
Amikor félfövésben van a csirkepörkölt, akkor hozzáadjuk a burgonyát és tovább főzzük. Mielőtt teljesen megfőne a pörkölt beleszaggatjuk a galuskákat és készre főzzük.
Arra ügyeljünk, ha elfőtte a pörkölt a levét, akkor pótoljuk.