Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csirkepaprikás burgonyával és galuskával recept

Csirkepaprikás burgonyával és galuskával
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 2 csirkecomb
    • 2 csirkeszárny
    • 6 közepes burgonya
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 8 ek liszt
    • 1 közepes méretű vöröshagyma
    • 1 TV paprika
    • 2 paradicsom
    • 1 hegyes erős paprika
    • 1 púpozott evőkanál őrölt pirospaprika
    • 1 teáskanál Édes Anna darált paprika
    • 1 teáskanál só
    • 1 evőkanál olívaolaj

    Elkészítése:

    A hagymát megtisztítjuk, majd apró kockára vágjuk.

    A combokat és a szárnyakat kettévágjuk.

    Egy edényben felhevítjük az olajat, majd beledobjuk a hagymát és megdinszteljük, majd rárakjuk a húsokat, sózzuk és tovább pároljuk, míg majdnem zsírjára sül.

    Ekkor lehúzzuk a tűzről és rászórjuk a pirospaprikát, elkeverjük és felöntjük annyi vízzel,hogy épp ellepje. Betesszük a felvágott paprikát, paradicsomokat, a darált paprikát és lassú tűzön puhára főzzük.

    Amíg fő a pörkölt, megtisztítjuk a burgonyát és hasábokra vágjuk. A galuskát is elkészítjük, a tojást felverjük hozzáadjuk a lisztet és annyi hideg vizet, hogy közepesen lágy galuskatésztát kapjunk.

    Amikor félfövésben van a csirkepörkölt, akkor hozzáadjuk a burgonyát és tovább főzzük. Mielőtt teljesen megfőne a pörkölt beleszaggatjuk a galuskákat és készre főzzük.

    Arra ügyeljünk, ha elfőtte a pörkölt a levét, akkor pótoljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá