Csirkepaprikás burgonyával és galuskával

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 2 csirkecomb
  • 2 csirkeszárny
  • 6 közepes burgonya
  • 1 tojás
  • 8 ek liszt
  • 1 közepes méretű vöröshagyma
  • 1 TV paprika
  • 2 paradicsom
  • 1 hegyes erős paprika
  • 1 púpozott evőkanál őrölt pirospaprika
  • 1 teáskanál Édes Anna darált paprika
  • 1 teáskanál só
  • 1 evőkanál olívaolaj

Elkészítése:

A hagymát megtisztítjuk, majd apró kockára vágjuk.

A combokat és a szárnyakat kettévágjuk.

Egy edényben felhevítjük az olajat, majd beledobjuk a hagymát és megdinszteljük, majd rárakjuk a húsokat, sózzuk és tovább pároljuk, míg majdnem zsírjára sül.

Ekkor lehúzzuk a tűzről és rászórjuk a pirospaprikát, elkeverjük és felöntjük annyi vízzel,hogy épp ellepje. Betesszük a felvágott paprikát, paradicsomokat, a darált paprikát és lassú tűzön puhára főzzük.

Amíg fő a pörkölt, megtisztítjuk a burgonyát és hasábokra vágjuk. A galuskát is elkészítjük, a tojást felverjük hozzáadjuk a lisztet és annyi hideg vizet, hogy közepesen lágy galuskatésztát kapjunk.

Amikor félfövésben van a csirkepörkölt, akkor hozzáadjuk a burgonyát és tovább főzzük. Mielőtt teljesen megfőne a pörkölt beleszaggatjuk a galuskákat és készre főzzük.

Arra ügyeljünk, ha elfőtte a pörkölt a levét, akkor pótoljuk.