Hozzávalók:
Elkészítése:
A hagymát megtisztítjuk, majd apró kockára vágjuk.
A combokat és a szárnyakat kettévágjuk.
Egy edényben felhevítjük az olajat, majd beledobjuk a hagymát és megdinszteljük, majd rárakjuk a húsokat, sózzuk és tovább pároljuk, míg majdnem zsírjára sül.
Ekkor lehúzzuk a tűzről és rászórjuk a pirospaprikát, elkeverjük és felöntjük annyi vízzel,hogy épp ellepje. Betesszük a felvágott paprikát, paradicsomokat, a darált paprikát és lassú tűzön puhára főzzük.
Amíg fő a pörkölt, megtisztítjuk a burgonyát és hasábokra vágjuk. A galuskát is elkészítjük, a tojást felverjük hozzáadjuk a lisztet és annyi hideg vizet, hogy közepesen lágy galuskatésztát kapjunk.
Amikor félfövésben van a csirkepörkölt, akkor hozzáadjuk a burgonyát és tovább főzzük. Mielőtt teljesen megfőne a pörkölt beleszaggatjuk a galuskákat és készre főzzük.
Arra ügyeljünk, ha elfőtte a pörkölt a levét, akkor pótoljuk.