Csirkemelles rakott burgonya recept
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemell
- 80 dkg burgonya
- 3 db paradicsom
- 3 db paprika
- 20 dkg szeletelt gomba
- 2 nagy pohár tejföl
- só, bors, őrölt pirospaprika
- 10 dkg reszelt sajt
- olaj
- 2 fej vöröshagyma
Elkészítése: A csirkemellet csíkokra felszeleteljük, kevés olajon megpirítjuk. Rátesszük a felszeletelt hagymát és a gombát, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Héjában megfőzzük a burgonyát, majd megtisztítjuk.
Egy közepes tepsit olajjal kikenünk, beleszeleteljük a burgonya felét. Ráöntjük az egyik nagy pohár tejfölt. Rátesszük a gombás-hagymás húst, majd rászeleteljük a paprikát és a paradicsomot.
Befedjük a maradék burgonyával, és ráöntjük a másik nagy pohár tejfölt, amibe előtte már elkevertünk 1 tk őrölt pirospaprikát.
Reszelt sajttal megszórjuk, és sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »

