Csirkemell Wellington módra recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 cs (50 dkg) leveles tészta
- 30 dkg csirkemellfilé
- 1 tk grill fűszer
- 1 tk mustár
- 5 ek étolaj
- 0,5 doboz konzerv szeletelt gomba
- 10 dkg füstölt sajt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- őrölt bors
Elkészítése:
A csirkemellel kezdünk, mert hűlnie kell. Ujjnyi szeletekre felvágjuk, és egy tálba téve összekeverjük a mustárral és a grill fűszerrel, majd 10-15 percet így hagyjuk pihenni.
Egy serpenyőben az olajat felhevítjük, és (magas lángon) a hússzeleteket beletéve 6-6 percet sütjük mindkét oldalát. Végül tálra tesszük, és hagyjuk hűlni.
A gombát szűrőn lecsepegtetjük a levétől!
A leveles tésztát, miután szoba hőmérsékletűre felengedett, lisztezett deszkán kb. 2mm vastagra kinyújtjuk, és 6 egyenlő részre vágjuk.
A füstölt sajtot szintén egyenlő hosszúkás részre osztjuk.
A tésztára ráhelyezünk 1 sült csirkehúst, arra egy kevés gombát, végül egy sajtcsíkot. Megborsozzuk, a széleit megkenjük felvert tojással, és feltekerjük. A két végét kicsit összenyomjuk.
Sütőpapírral bélelt lemezre tesszük. Megkenjük tojással (ha maradt a sajtból, a tetejét díszíteni lehet vele) és előmelegített sütőben (180 fokon) kb.18-20 perc alatt szép aranybarnára sütjük.
Tipp:
Ízlés szerinti körettel tálaljuk, én habosra turmixolt finom burgonyapürével és csemegeuborkával szervíroztam a családnak.
A csirkemell wellington módra kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 11 g
Szénhidrát: 15 g
Zsír: 22 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »