Csirkemell Wellington módra

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Csirkemell Wellington módra

Hozzávalók:

  • 1 cs (50 dkg) leveles tészta
  • 30 dkg csirkemellfilé
  • 1 tk grill fűszer
  • 1 tk mustár
  • 5 ek étolaj
  • 0,5 doboz konzerv szeletelt gomba
  • 10 dkg füstölt sajt
  • 1 tojás
  • őrölt bors

Elkészítése:

A csirkemellel kezdünk, mert hűlnie kell. Ujjnyi szeletekre felvágjuk, és egy tálba téve összekeverjük a mustárral és a grill fűszerrel, majd 10-15 percet így hagyjuk pihenni.

Egy serpenyőben az olajat felhevítjük, és (magas lángon) a hússzeleteket beletéve 6-6 percet sütjük mindkét oldalát. Végül tálra tesszük, és hagyjuk hűlni.

A gombát szűrőn lecsepegtetjük a levétől!

A leveles tésztát, miután szoba hőmérsékletűre felengedett, lisztezett deszkán kb. 2mm vastagra kinyújtjuk, és 6 egyenlő részre vágjuk.

A füstölt sajtot szintén egyenlő hosszúkás részre osztjuk.
A tésztára ráhelyezünk 1 sült csirkehúst, arra egy kevés gombát, végül egy sajtcsíkot. Megborsozzuk, a széleit megkenjük felvert tojással, és feltekerjük. A két végét kicsit összenyomjuk.

Sütőpapírral bélelt lemezre tesszük. Megkenjük tojással (ha maradt a sajtból, a tetejét díszíteni lehet vele) és előmelegített sütőben (180 fokon) kb.18-20 perc alatt szép aranybarnára sütjük.

Tipp:

Ízlés szerinti körettel tálaljuk, én habosra turmixolt finom burgonyapürével és csemegeuborkával szervíroztam a családnak.