Csirkemell túrós bundában recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 2 csirkemell filé
- 25 dkg túró
- 20 dkg liszt
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 3 tk só
- 2 dl tej
- 5 dl napraforgó olaj
Elkészítése:
A csirkemellet tetszés szerinti darabokra vágjuk, 1 tk sóval besózzuk.
A túrót villával összetörjük, hozzáöntjük a tejet, belekeverjük a tojások sárgáját, 2 tk sót és 16 dkg lisztet. A tojások fehérjét habbá verjük és elvegyítjük a túrós masszával.
Az olajat egy serpenyőben felforrósítjuk. A hússzeleteket beleforgatjuk a maradék lisztbe, majd a túrós masszába mártjuk. Forró olajban egyik, aztán a másik oldalát szép pirosra sütjük. A kisült szeleteket papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olaj felitatódjon.
Tipp:
Ebben a túrós bundában a hús puha és kissé szaftos lesz.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »

