Csirkemell túrós bundában recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 2 csirkemell filé
- 25 dkg túró
- 20 dkg liszt
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 tk só
- 2 dl tej
- 5 dl napraforgó olaj
Elkészítése:
A csirkemellet tetszés szerinti darabokra vágjuk, 1 tk sóval besózzuk.
A túrót villával összetörjük, hozzáöntjük a tejet, belekeverjük a tojások sárgáját, 2 tk sót és 16 dkg lisztet. A tojások fehérjét habbá verjük és elvegyítjük a túrós masszával.
Az olajat egy serpenyőben felforrósítjuk. A hússzeleteket beleforgatjuk a maradék lisztbe, majd a túrós masszába mártjuk. Forró olajban egyik, aztán a másik oldalát szép pirosra sütjük. A kisült szeleteket papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olaj felitatódjon.
Tipp:
Ebben a túrós bundában a hús puha és kissé szaftos lesz.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »