Csirkemell túrós bundában

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága

Hozzávalók:

  • 2 csirkemell filé
  • 25 dkg túró
  • 20 dkg liszt
  • 3 tojás
  • 3 tk só
  • 2 dl tej
  • 5 dl napraforgó olaj

Elkészítése:

A csirkemellet tetszés szerinti darabokra vágjuk, 1 tk sóval besózzuk.

A túrót villával összetörjük, hozzáöntjük a tejet, belekeverjük a tojások sárgáját, 2 tk sót és 16 dkg lisztet. A tojások fehérjét habbá verjük és elvegyítjük a túrós masszával.

Az olajat egy serpenyőben felforrósítjuk. A hússzeleteket beleforgatjuk a maradék lisztbe, majd a túrós masszába mártjuk. Forró olajban egyik, aztán a másik oldalát szép pirosra sütjük. A kisült szeleteket papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olaj felitatódjon.

Tipp:

Ebben a túrós bundában a hús puha és kissé szaftos lesz.