Csirkemell sajtmártással recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 4 csirkemell filé
- só
- frissen őrölt bors
- kevés vaj a sütéshez
A sajtmártáshoz:
- 10 dkg reszelt trappista sajt
- 10 dkg reszelt füstölt sajt
- kevés fokhagymapor
- 2 dl főzőtejszín
- 1 csipet szerecsendió
- kevés só
- őrölt fehér bors
- kevés vaj
Elkészítése:
A csirkemelleket középen bevágjuk, de nem vágjuk át teljesen. Kettéhajtjuk, és finoman kiklopfoljuk. Így eredeti méretét megkétszerezzük. Serpenyőben kevés vajon mindkét oldalát jól átsütjük.
Elkészítjük a sajtmártást. A kétfajta reszelt sajthoz hozzáadjuk a tejszínt, sóval, őrölt fehér borssal, a fokhagymaporral és csipetnyi szerecsendióval ízesítjük. Lassú tűzön felfőzzük, majd a vajat is hozzáadjuk. A felolvadt vajjal jól elkeverjük.
A sült csirkemell szeleteket a sajtmártással tálaljuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.