Csirkemell sajtkrémes zöldségekkel recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 csirkemell szárnyrésszel
- só
- őrölt bors
- szerecsendió
- 2-3 dkg vaj
- 2 ek olívaolaj
- 1 dl fehérbor
Zöldségekhez:
- 2 sárgarépa
- 30 dkg zöldbab
- 1 zsenge cukkini
- só
- őrölt bors
- ételízesítő
- kakukkfű
- 2 dl fehérbor
- 2 ek olívaolaj
- 5 dkg vaj
- 15 dkg mascarpone
Elkészítése:
A csirke feldarabolásánál úgy vágjuk le a mellet, hogy rajtamaradjon a szárnyrész is. Ezután vágjuk kétfelé, és hagyjuk rajta a csontos részt, és a bőrét is.
Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és szórjuk meg szerecsendióval, majd hagyjuk egy kicsit állni, hogy az ízek átjárják.
Egy serpenyőbe öntsük bele az olajat, majd hevítsük fel. Ezután helyezzük bele a melldarabokat a bőrös felükkel lefelé. Süssük pár percig, hogy a bőr szép színt kapjon, majd fordítsuk át, és a csontos felét is süssük 1-2 percig.
A hirtelen elősütött húst ezután a bőrös felével felfelé, tegyük át egy sütőtálba, majd öntsük alá a visszamaradt zsiradékot és a bort. Ezután kenjük meg a puha vajjal (a vajtól jó ropogós lesz a bőre).
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 30 percig, hogy a hús teljesen átsüljön, és a bőre szép piros, ropogós legyen. A sütőből kivéve, alaposan locsoljuk meg a forró szafttal.
A sárgarépát vékonyan karikázzuk fel. A zöldbabot vágjuk fel ízlés szerint. A cukkinit vágjuk kisebb kockákra.
Egy serpenyőbe hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá a sárgarépát, és kevergetve pirítsuk 1-2 percig. Ezután adjuk hozzá a babot, és keverjük alaposan össze, majd ízlés szerint szórjuk meg a fűszerekkel, és öntsük fel a borral. Félig lefedve pároljuk 15-20 percig, majd adjuk hozzá a felkockázott cukkinit.
Ezután addig pároljuk, hogy a zöldségek roppanósak maradjanak. Ekkor adjuk hozzá a vajat, és a mascarponét, majd óvatosan kevergetve addig pároljuk, még a szaft kellően besűrűsödik (pár perc alatt).
Tálaláskor helyezzük tányérra a szép pirosra sült csirkemellet, majd kanalazzuk mellé a szaftos, roppanós zöldségeket.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »
Könnyed köretek az ünnepi menühöz – 12 majonézmentes saláta
A karácsonyi ételek mellé sokszor jól esik egy friss, könnyű saláta, amely
Tovább olvasom »
Karácsonyi ünnepi menü: 12 kipróbált töltött hús recept
A karácsonyi asztalon mindig jól mutat egy szaftos, gazdagon töltött húsfél
Tovább olvasom »
Keksztekercs gyűjtemény – 12 klasszikus és különleges variáció egy helyen
Ha nincs kedved órákig nyújtani vagy sütőt melegíteni, akkor a keksztekercs
Tovább olvasom »
Zserbó új köntösben: 4 kreatív finomság, zserbó helyet (vagy mellé)
A zserbó ízvilága sokak kedvence, de nem mindig van idő vagy kedv elkészíte
Tovább olvasom »
A legjobb krémes és szeletes sütik karácsonyra – 25 kipróbált recept
A karácsonyi időszakban mindig jól jön néhány biztosan bevált vendégváró sü
Tovább olvasom »

