Csirkemell sajtkrémes zöldségekkel recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 csirkemell szárnyrésszel
- só
- őrölt bors
- szerecsendió
- 2-3 dkg vaj
- 2 ek olívaolaj
- 1 dl fehérbor
Zöldségekhez:
- 2 sárgarépa
- 30 dkg zöldbab
- 1 zsenge cukkini
- só
- őrölt bors
- ételízesítő
- kakukkfű
- 2 dl fehérbor
- 2 ek olívaolaj
- 5 dkg vaj
- 15 dkg mascarpone
Elkészítése:
A csirke feldarabolásánál úgy vágjuk le a mellet, hogy rajtamaradjon a szárnyrész is. Ezután vágjuk kétfelé, és hagyjuk rajta a csontos részt, és a bőrét is.
Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és szórjuk meg szerecsendióval, majd hagyjuk egy kicsit állni, hogy az ízek átjárják.
Egy serpenyőbe öntsük bele az olajat, majd hevítsük fel. Ezután helyezzük bele a melldarabokat a bőrös felükkel lefelé. Süssük pár percig, hogy a bőr szép színt kapjon, majd fordítsuk át, és a csontos felét is süssük 1-2 percig.
A hirtelen elősütött húst ezután a bőrös felével felfelé, tegyük át egy sütőtálba, majd öntsük alá a visszamaradt zsiradékot és a bort. Ezután kenjük meg a puha vajjal (a vajtól jó ropogós lesz a bőre).
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 30 percig, hogy a hús teljesen átsüljön, és a bőre szép piros, ropogós legyen. A sütőből kivéve, alaposan locsoljuk meg a forró szafttal.
A sárgarépát vékonyan karikázzuk fel. A zöldbabot vágjuk fel ízlés szerint. A cukkinit vágjuk kisebb kockákra.
Egy serpenyőbe hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá a sárgarépát, és kevergetve pirítsuk 1-2 percig. Ezután adjuk hozzá a babot, és keverjük alaposan össze, majd ízlés szerint szórjuk meg a fűszerekkel, és öntsük fel a borral. Félig lefedve pároljuk 15-20 percig, majd adjuk hozzá a felkockázott cukkinit.
Ezután addig pároljuk, hogy a zöldségek roppanósak maradjanak. Ekkor adjuk hozzá a vajat, és a mascarponét, majd óvatosan kevergetve addig pároljuk, még a szaft kellően besűrűsödik (pár perc alatt).
Tálaláskor helyezzük tányérra a szép pirosra sült csirkemellet, majd kanalazzuk mellé a szaftos, roppanós zöldségeket.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »