Csirkemell rókagomba mártással recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 40 dkg csirkemell
- 15 dkg rókagomba (nyulica)
- só, bors
- bazsalikom (legjobb, ha friss)
- cayenne bors
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 ek. méz
- 2 dl főzőtejszín
- 15 g krémsajt
- 1 ek vaj
Elkészítése:
A rókagombát megtisztítjuk, szárazra töröljük, majd kevés vajon lepirítjuk, hozzáadjuk a mézet, és karamellizáljuk. A rókagomba sok levet ereszt, így nem feltétlenül kell hozzá vizet önteni.
Ezután a gombát felöntjük tejszínnel, hozzáadjuk a krémsajtot, kevés sót, borsot, friss bazsalikomot és a cayenne borsot. Végül ezt összefőzzük.
A csirkemelleket fűszerezzük, majd natúran kevés olajon megpirítjuk. A húsokat leöntjük a mártással, és tálaljuk.
Köretként felszolgálhatunk rizst, párolt zöldséget és akár salátát is. :)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »

