Csirkemell paprikával és olajbogyóval recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 csirkemellfilé
- 3 kápia paprika
- 2 zacskó (15 dkg) magozott olajbogyó
- 1 vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 ek olívaolaj
- 1 kk szerecsendió
- 2-3 ek teriyaki szósz
- só
Elkészítése:
A húst apró kockára vágjuk.
A vöröshagymát megdinszteljük az olajon, majd rádobjuk a zúzott fokhagymát és tovább pároljuk.
Hozzáadjuk a húst, meglocsoljuk a teriyaki szósszal, és fehéredésig pirítjuk. Fűszerezzük szerecsendióval.
A paprikát kicsumázzuk és kockára vágjuk, majd a húshoz adjuk, és pár perc alatt roppanósra pároljuk.
Végül belekeverjük a lecsepegtetett olajbogyót is.
Kóstolás után ha szükséges, sózzuk, de csak óvatosan, mert az olajbogyó és a teriyaki szósz is sós.
Tipp:
Kifőtt tésztával és reszelt sajttal megszórva tálaljuk.
A csirkemell paprikával és olajbogyóval kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 12 g
Szénhidrát: 3 g
Zsír: 6 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »


