Csirkemell őzgerincben sütve recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 70 dkg – 1 kg csirkemell (kb. egy egész nagyobb példány kicsontozva)
- 1 nagyobb csomag szeletelt bacon
- 10-15 dkg reszelhető sajt (vagy lapka de azzal óvatosan ne égjen meg! ;) )
- 1 kis doboz tejföl
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 ek liszt
- só
- bors
- vaj a tepsi kikenéséhez
- kevés zsemlemorzsa
Elkészítése:
A csirkemellet megtisztítjuk, majd csíkokra, vagy kockákra vágjuk. Sózzuk, borsozzuk és egy picit állni hagyjuk.
A tejfölben elkeverjük a lisztet, a tojást és kb 10 dkg reszelt sajtot, majd sózzuk és borsozzuk. Egy őzgerinc formát kivajazunk, majd megszórjuk zsemlemorzsával és belefektetjük a bacon csíkokat, úgy hogy a végük kilógjon oldalt.
A csirkemellet összekeverjük a tejfölös masszával, majd beleöntjük az őzgerinc formába. A kilógó szalonna csíkokat ráhatjuk a tetejére, majd megszórjuk a maradék reszelt sajttal. 175 fokos sütőben szép pirosra sütjük, majd sült burgonyával tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »