Csirkemell őzgerincben recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 80 dkg csirkemell
- 40 dkg bacon
- 20 dkg sajt
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 csomag petrezselyemzöld
- 4-5 evőkanál tejföl
- 3 evőkanál liszt
- 2 kávéskanál só
- bors
Elkészítése:
A tejfölt, a tojásokat, a sót, a borsot, az apróra vágott petrezselymet és a lereszelt sajtot összekeverjük.
A csirkemellet felkockázzuk és a masszába vegyítjük.
Az őzgerinc formát kivajazzuk, megszórjuk zsemlemorzsával, kibéleljük bacon-nel.
A húsos masszát beleöntjük, elegyengetjük, majd ráhajtogatjuk a lelógó bacon szeletek végeit.
Előmelegített sütőben 40 percig sütjük 170°C-on.
Majd kiborítjuk fejjel lefelé egy tepsire, s visszatesszük sülni, míg a bacon meg nem pirul.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.