Csirkemell őzgerincben recept
Hozzávalók:
- 80 dkg csirkemell
- 40 dkg bacon
- 20 dkg sajt
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 csomag petrezselyemzöld
- 4-5 evőkanál tejföl
- 3 evőkanál liszt
- 2 kávéskanál só
- bors
Elkészítése:
A tejfölt, a tojásokat, a sót, a borsot, az apróra vágott petrezselymet és a lereszelt sajtot összekeverjük.
A csirkemellet felkockázzuk és a masszába vegyítjük.
Az őzgerinc formát kivajazzuk, megszórjuk zsemlemorzsával, kibéleljük bacon-nel.
A húsos masszát beleöntjük, elegyengetjük, majd ráhajtogatjuk a lelógó bacon szeletek végeit.
Előmelegített sütőben 40 percig sütjük 170°C-on.
Majd kiborítjuk fejjel lefelé egy tepsire, s visszatesszük sülni, míg a bacon meg nem pirul.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »


