Csirkemell őzgerincben

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 80 dkg csirkemell
  • 40 dkg bacon
  • 20 dkg sajt
  • 2 tojás
  • 1 csomag petrezselyemzöld
  • 4-5 evőkanál tejföl
  • 3 evőkanál liszt
  • 2 kávéskanál só
  • bors

Elkészítése:

A tejfölt, a tojásokat, a sót, a borsot, az apróra vágott petrezselymet és a lereszelt sajtot összekeverjük.

A csirkemellet felkockázzuk és a masszába vegyítjük.

Az őzgerinc formát kivajazzuk, megszórjuk zsemlemorzsával, kibéleljük bacon-nel.

A húsos masszát beleöntjük, elegyengetjük, majd ráhajtogatjuk a lelógó bacon szeletek végeit.

Előmelegített sütőben 40 percig sütjük 170°C-on.

Majd kiborítjuk fejjel lefelé egy tepsire, s visszatesszük sülni, míg a bacon meg nem pirul.