Csirkemell maláji szósszal recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1000 g csirkemell
- só
- őrölt bors
- gyömbérpor
- fokhagymapor
- 250 g aszalt szilva
- 200 ml vörösbor
- 200 ml víz
- 3 gerezd fokhagyma
- balzsamecet
- 2 ek méz
- 3 ek szójaszósz
- 1 csipet szerecsendió
- 1 csipet fahéj
- 1 tk csípős paprikakrém
Elkészítése:
Az aszalt szilvát egy fazékban fél órára beáztatjuk a vörösborban. Hozzáadjuk a vizet, szójaszószt, balzsamecetet, szerecsendiót, fahéjat, zúzott fokhagymát, mézet, csípős paprikakrémet.
Lassú tűzön főzzük kb. 45 percet. Ha megfőtt , a szilvát villával kicsit szétnyomkodjuk. Ha kell, még utánaízesítünk tetszés szerint.
A csirkemellet csíkokra vágjuk megsózzuk, meghintjük őrölt borssal, fokhagymaporral és egy wokban kevés olajon megsütjük, majd megszórjuk egy kevés gyömbérrel és hozzáadjuk a szilvaszószt. Pár percet együtt sütjük, majd főtt rizzsel tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »