Csirkemell maláji szósszal recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1000 g csirkemell
- só
- őrölt bors
- gyömbérpor
- fokhagymapor
- 250 g aszalt szilva
- 200 ml vörösbor
- 200 ml víz
- 3 gerezd fokhagyma
- balzsamecet
- 2 ek méz
- 3 ek szójaszósz
- 1 csipet szerecsendió
- 1 csipet fahéj
- 1 tk csípős paprikakrém
Elkészítése:
Az aszalt szilvát egy fazékban fél órára beáztatjuk a vörösborban. Hozzáadjuk a vizet, szójaszószt, balzsamecetet, szerecsendiót, fahéjat, zúzott fokhagymát, mézet, csípős paprikakrémet.
Lassú tűzön főzzük kb. 45 percet. Ha megfőtt , a szilvát villával kicsit szétnyomkodjuk. Ha kell, még utánaízesítünk tetszés szerint.
A csirkemellet csíkokra vágjuk megsózzuk, meghintjük őrölt borssal, fokhagymaporral és egy wokban kevés olajon megsütjük, majd megszórjuk egy kevés gyömbérrel és hozzáadjuk a szilvaszószt. Pár percet együtt sütjük, majd főtt rizzsel tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »

