Csirkemell grillezett ananásszal recept

Hozzávalók:
- 500 g csirkemell
- 1 darab ananász
- ízlés szerint : só, őrölt fekete bors, fokhagymapor (vagy zúzott fokhagyma)
- kevés liszt
- olaj a kisütéshez
A páchoz:
- rum, méz, fahéj, olaj
Elkészítése:
A csirkemellet megmossuk, vastagabb szeletekre vágjuk, enyhén kiklopfoljuk. Sózzuk, borsozzuk és fokhagymaporral dörzsölünk be minden szeletet.
Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk. A csirkemelleket lisztbe forgatjuk (nem kell nagyon) és mindkét oldalát fehéredésig sütjük. Az ananász héját eltávolítjuk, majd hosszabb szeletekre vágjuk.
Kevés rumot, mézet, fahéjat és olajat egy kis tálban összekeverünk, majd lekenjük az ananászdarabokat mindkét oldalukról. Grillsütőn meggrillezzük az ananászszeleteket, oldalanként kb. 5-8 perc alatt.
A csirkemelleket a grillezett ananászdarabokkal és főtt rizzsel tálaljuk.
Tipp:
A páchoz én kb. fél deci rumot, 1 evőkanál mézet, 1 kk olajat és 1 kk őrölt fahéjat kevertem ki.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »