Csirkemell grillezett ananásszal recept
Hozzávalók:
- 500 g csirkemell
- 1 darab ananász
- ízlés szerint : só, őrölt fekete bors, fokhagymapor (vagy zúzott fokhagyma)
- kevés liszt
- olaj a kisütéshez
A páchoz:
- rum, méz, fahéj, olaj
Elkészítése:
A csirkemellet megmossuk, vastagabb szeletekre vágjuk, enyhén kiklopfoljuk. Sózzuk, borsozzuk és fokhagymaporral dörzsölünk be minden szeletet.
Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk. A csirkemelleket lisztbe forgatjuk (nem kell nagyon) és mindkét oldalát fehéredésig sütjük. Az ananász héját eltávolítjuk, majd hosszabb szeletekre vágjuk.
Kevés rumot, mézet, fahéjat és olajat egy kis tálban összekeverünk, majd lekenjük az ananászdarabokat mindkét oldalukról. Grillsütőn meggrillezzük az ananászszeleteket, oldalanként kb. 5-8 perc alatt.
A csirkemelleket a grillezett ananászdarabokkal és főtt rizzsel tálaljuk.
Tipp:
A páchoz én kb. fél deci rumot, 1 evőkanál mézet, 1 kk olajat és 1 kk őrölt fahéjat kevertem ki.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »

