Csirkemell, fokhagymás tejfölben pácolva recept

Hozzávalók:
- 8 nagyobb csirkemellfilé szelet
- 2 nagyobb
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg tejföl
- 1 csapott kk só
- 1 tk házi fokhagymakrém (vagy 4 nagy gerezd fokhagyma)
- 10 dkg liszt a forgatáshoz
- olaj a sütéshez
Elkészítése:
A húsokat alaposan megtisztítjuk, kicsit lecsepegtetjük, majd vékonyra klopfoljuk.
A tojásokat egy villával felverjük, és jól elkeverjük a tejföllel, a sóval és a fokhagymakrémmel (esetleg a zúzott fokhagymával).
A csirkeszeleteket egyesével beleforgatjuk a tejfölös masszába, és lefedve legalább egy éjszakát a hűtőben pihentetjük.
Egy tányérba szórjuk a lisztet. Egy másik edényben olajat forrósítunk. A húsokat kicsit lecsepegtetjük, megforgatjuk a lisztben mindkét oldalukat, majd a forró olajban közepesnél egy kicsit kisebb lángon világos barnára sütjük.
Konyhai papírtörlőre téve hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni. Tetszés szerint megszórhatjuk egy kevés reszelt sajttal, amikor kiemeljük az olajból.
Tipp:
A pácolásnak köszönhetően kellemesen fokhagymás ízű, puha étel lett. A család egyik fele salátával, a másik fele krumplipürével fogyasztotta.
A reszelt sajt opcionális, akár el is hagyható.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »