Csirkemell falatok padlizsánnal recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 2 csirkemellfilé
- 0,5 csomag sült csirke fűszersó
- 4 ek olívaolaj
- 2 lila hagyma
- 1 padlizsán
- 1 szál sárgarépa
- 1 csomag olívabogyó
- 4 gerezd fokhagyma
- 3 ek szójaszósz
- 1 tk cukor
- 1 tk só
- 1 ek keményítő
- 1 ek almaecet
- 1 mk őrölt fehérbors
- ízlés szerint őrölt chilipaprika
Elkészítése:
A csirkehúst csíkokra vágjuk, 2 ek olajat a fűszersóval elkeverünk, és a húshoz adjuk, jól összekeverjük és hűtőbe tesszük.
A sárgarépát, a lila hagymát és a padlizsánt tetszőleges alakúra felaprítjuk, és a maradék olajon, nagy lángon megpirítjuk. A felaprításnál egy szabály van, a szilárdabb, és rostosabb anyagokat kisebb darabokra, a puhábbakat pedig nagyobb darabokra vágjuk.
A pirítást a szilárdabbakkal kezdjük, tehát a sárgarépát pirítjuk először, pár perc múlva adjuk hozzá a lila hagymát, és pár perc múlva a padlizsánt.
Amikor már minden kellően megpuhult, kiöntjük egy edénybe, félretesszük, és a serpenyőben megpirítjuk a húst. Ha kész, visszaöntjük a zöldségeket, beletesszük az olívabogyót is, és hozzáöntjük az áttört fokhagymával, szójaszósszal, cukorral, sóval, keményítővel, ecettel, borssal és csilipaprikával, 2-3 ek vízzel elkevert szószt. Összeforraljuk, és tálalunk.
Kifőtt tésztát kínáljunk mellé.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »